2014-01-20 17:02:33• hírek • Kocsis Zoltán

Coica: készüljünk a télre

Készültséget rendelt el a Florisalnál Dorel Coica, mondván: a következő napokban jelentős mennyiségű havazás várható.

A polgármesteri hivatal által elküldött közleményben az önkormányzat felszólítja az autósokat, lehetőleg ne hagyják járműveiket az úttesten, ne nehezítsék a hóekék munkáját. Coica ugyanakkor felszólította a közterület-fenntartó vállalatot: álljon készenlétben és azonnali bevetésre készen.

A tájékoztató szerint a Florisal 15 hóekét, 9 sószórót, valamint 9 pakoló és szállítóeszközt tart készenlétben, hogy szükség esetén bármikor be tudja őket vetni Szatmárnémeti legfontosabb útjain, valamint a központban. Hogy szükség lesz-e rájuk, azt egyelőre nem tudni. A város és a Florisal vezetői november végén már elmondták: napokon belül itt a tél. Havat Szatmárnémeti azóta sem sokat látott.

Az időjárás.hu magyarországi meteorológiai oldal szerint ez eddig minden idők legmelegebb januárja a Kárpát-medencében. Ami a következő egy héten nem nagyon változik, noha a hét közepén némi lehűlés tényleg várható.

A román vremea.ro és a német wetter.de szerint szerda éjszaka -3/-4 fokra is csökkenhet a hőmérséklet. A két oldal abban is „megegyezik egymással", hogy szerintük a csapadék valószínűsége egyik nap sem haladja meg a 30%-ot a hétvégéig. Kivétel ez alól kedd, amikor is esőt jósolnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: