2014-10-19 18:18:51• hírek • Kocsis Zoltán

Coica: kampányfogás volt a Soimoseni utcai tiltakozás

Egyszerű kampányfogásnak nevezte Dorel Coica polgármester a Soimoseni utcában pénteken rendezett sztrájkot és az egyik vállalkozót tette felelőssé az út állapota miatt. Miközben a polgármester ígéretet tett a helyzet kezelésére, a tiltakozók azt mondják: ha szükség van rá, meg fogják ismételni a sztrájkot.

Vasárnap délben összehívott sajtótájékoztatóján Coica kijelentette: amikor 2012-ben felújították az útszakasz egy részét, kész volt a technikai terv a folytatásra és a megfelelő anyagi háttér is adott volt. Csakhogy a munkálatok folytatása azt feltételezte volna, hogy az ott működő cégek nem tudták volna elhagyni bázisaikat. Ezért megállapodás született, hogy ideiglenesen egyikőjük udvarán haladjon át a forgalom. „Csakhogy Augustin Istoc meggondolta magát és megtiltotta, hogy az általa vezetett vállalat udvarát használják a többiek. Az útépítő cég gépei több, mint egy hónapot vártak és tétlenkedtek, amíg ez a hazug és demagóg Istoc hitegetett minket", mondta Coica, szavait pedig Stelian Popa, a kivitelező Constructii Drumuri igazgatója is megerősítette.

„Ezek után minimum szemtelenségnek tartom, hogy ez az ember felszólít minket, hogy rehabilitáljuk az utat. De tudom én, honnan fúj a szél: ő a PNL embere és a pénteki sztrájk csak kampányfogás. Ennek ellenére a jövő héten ismét kiszállunk Popa úrral a helyszínre. Amennyiben ők, a vállalkozók meg tudnak egyezni egymás között, akkor kezdhetjük a munkát", jelentette ki Coica.

A Szatmár.ro megkeresésére Augustin Istoc hevesen tagadta a vádakat. „2012 tavaszán, amikor Ilyés úr (Ilyés Gyula, szerk.) akkori polgármester, elkezdte az út rehabilitálását, ez csak 200 métert érintett - ezt az Ilyés vezette hivatal ki is fizette. Amikor Coica vette át a polgármesteri hivatal vezetését, még egy tévéműsorba is elhívott magával, ahol ecsetelte, hogy mindenért Ilyés a felelős. Én balga meg igazat adtam neki. Két éve azonban a Soimoseni utcában semmi történt", kezdte Istoc, aki tagadja, hogy miatta bukott volna két éve a megállapodás: „El voltam menve a városból, mikor hazajöttem, akkor hallottam, hogy valami közbejött. Ezzel együtt meglepődtünk, amikor a kivitelező egyszer csak összeszedte a gépeit és elhagyta az utcát. Azóta aztán senki sem történt".

Istoc kifogásolta, hogy a polgármesteri hivatal 2013 júliusa óta nem válaszolt a Soimoseni utcaiak írásos kérvényére. Elmesélte azt is, hogy kedden Eugeniu Avram prefektus jelenlétében Coica azt mondta: a városnak most már nincs pénze az út rehabilitálására, majd esetleg tavasszal....

„Az itt működő cégek évente 17 millió lejjel járulnak hozzá az önkormányzat költségvetéséhez. Ennek 5%-val meg lehetett volna oldani a problémát, le lehetne aszfaltozni ezt a 900 méteres szakaszt. De úgy látszik, a polgármester nem akarja támogatni a vállalkozói szektort", folytatta Istoc.

Az üzletember tagadta, hogy politikai háttere lenne a pénteki tiltakozásnak: „Egyetlen politikai jellegű szlogent nem skandáltunk vagy nem írtunk ki. A tiltakozásokat ugyanakkor folytatni fogjuk, ám ezúttal már a városközpontban. Ugyanakkor szeretném tévévitára invitálni a polgármester urat, lássuk, kinek vannak érvei és bizonyítékai amellett, amit állít. Neki a feladata, hogy megoldásokat találjon, ám kérdem én, mit csinált 2012 óta?"

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: