2013-09-28 11:24:11• hírek • Szatmár.ro

Coica: jó megoldás volt a szerződéshosszabbítás

A Florisallal való további együttműködésről és Florin Gazdac menesztéséről is beszélt a polgármester.

A szombat délelőtt megtartott sajtótájékoztatóján Szatmárnémeti polgármestere fontosnak érezte megindokolni, hogy miért hosszabbították meg a Florisallal kötött szerződést további hat évre.

- Ezt találtuk a legjobb megoldásnak. Nem szeretném, hogy Szatmárnémetiből a pénz Bukarestbe, vagy egy másik városba vándoroljon, hanem az itt elvégzett szolgáltatásért egy itteni céget fizetünk, tudva, hogy a pénz Szatmárnémetiben marad - kezdte az indoklást a polgármester. Ha licitet írtunk volna ki, akkor egy másik városbeli cég is megnyerhette volna a munkát, amit aztán a Florisallal végeztetett volna el. Abban biztos vagyok, hogy egyetlen cég sem hozott volna ide egy egész gépparkot - mondta Coica.

A polgármester emellett megjegyezte: a tanácsosokkal egy bizottságot hoz létre, amely a Florisal munkáját ellenőrzi. Coica szerint ezentúl kevesebbet fizetnek majd a vállalatnak, ezzel együtt a szolgáltatások színvonalának növekedését is elvárják. Ha pedig erre nem kerül sor, akkor megpróbálnak megszabadulni a vállalattól.

Precup Ioan lesz a helyi rendőrség ideiglenes vezetője

A város első embere arra is kitért, hogy a csütörtöki balhés tanácsülést követően miért kérte a helyi rendőrség vezetőjének, Florin Gazdacnak a lemondását. Elmondása szerint várható volt, hogy nem zajlik majd rendbontás nélkül a tanácsülés, ezért Gazdacot többször figyelmeztette, hogy rendfenntartókra is szükség lehet az ülésen. A helyi rendőrség vezetője viszont elmondása szerint nem tett ez ügyben semmit, az ülést megzavaró lakosokat a portásnak kellett lecsitítania.

A polgármester Gazdac eddigi helyettesét, Precup Ioant bízza meg ideiglenesen a Helyi Rendőrség vezetésével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: