2016-03-29 19:14:53• hírek • Szatmár.ro

Coica ezer szociális lakást ígér - az RMDSZ kételkedik

A Szatmárnémeti RMDSZ közleményben reagált Dorel Coica kedd délelőtt tett ígéreteire.

Szatmárnémeti polgármestere kedden a Városi Sportklub úszó szakosztályának eredményes sportolóit díjazta. A tehetséges fiatal sportolók az elismerő oklevél mellett egy-egy 300 lejt tartalmazó borítékot is kaptak. Díjat kaptak a következő sportolók: Oana Komiati, Catalin Mosnegutu, Ariana Alexa Pop, Riedl Serli Tibor, Alexandra Grigoriu, Bianca Stancioiu, Alexandra Gatina, Andra-Maria Beliga, Luca Simion, Miruna Daraban, Maria Chifor, Andrei Mazgarean, Szelmeczi Zalán, Chira Bracci, Luca Tătar, Szelmenczi Noel, Filip Grigoriu, Darius Soponar és Andrei Soponar.

Dorel Coica polgármester kihasználva a lehetőséget, megígérte az ifjú sportolóknak, hogy hamarosan új, modern városi uszodában készülhetnek majd a versenyekre. A díjátadást követően rövid sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 1000 szociális lakás fog épülni Szatmárnémetiben. Lerántotta a leplet a jó ideje titkolt helyszínről: a Draxlmaier gyár környékén épül majd fel a 3-4 ezer személynek majdan otthont adó lakónegyed.

Nem hisznek az ígéretekben

A Szatmárnémeti RMDSZ egy rövid, de velős sajtóközleményben kommentálta az ígéreteket:

„Önök még hisznek Coica polgármesternek? Az elmúlt 3 év és 9 hónap hangzatos ígéreteiből nagyon kevés valósult meg, a választási kampány közeledtével pedig még nagyobb a kapkodás a polgármesteri hivatalban. Ma például 1.000 új lakást és ismét városi uszodát ígér a szatmáriaknak. Városi tanácsosaink egyhangúan támogatnak minden ilyen kezdeményezést, de lássuk be: hiába van kész a projekt, ha a lakásépítésekre vagy az uszoda beruházásra a polgármesternek semmilyen pénze nincs. Pályázatai nincsenek, csak azokat a projekteket avatja fel a közeljövőben, amelyeket a mi városvezetésünk hagyott rá. Mindenesetre várjuk az újabb ígéreteket. Vajon egy metróvonalat is meg fognak tervezni a hivatal szakemberei?” - írja a közlemény.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: