2016-06-07 12:16:44• hírek • Szatmár.ro

Coica: előbb pihenek, majd visszatérek az orvosi pályához

Miért vesztette el a választásokat és mihez kezd a választások után? Dorel Coica válaszolt.

Polgármesterként utolsó sajtótájékoztatóját tartotta kedd délben Dorel Coica. Kihasználta az alkalmat és gratulált Kereskényi Gábornak a sikerhez, aztán a terveiről kezdett beszélni.

"Először is szabadságra megyek, hiszen nem voltam szabadságon 4 éve. Lesz időm a családommal, az unokámmal is többet foglalkozni. Munka szempotjából pedig visszatérek az orvosláshoz és a rendelők működtetéséhez. Sok új ötletem van a vállalkozásom fejlesztésére" - mondta el a sajtótájékoztatón a még tisztségben levő polgármester. Szavaiban azonban némi csúsztatás érzékelhető, ugyanis az elmúlt évben, amikor kerestük, megtörtént, hogy a segítői szerint szabadságon volt, illetve több nyaralásnak is felfogható munkalátogatáson is részt vett, például Miamiban.

Coica szerint egyértelműen etnikai szavazás történt. Újságírói kérdésre, miszerint elképzelhető-e, hogy a magyarokra, illetve az RMDSZ-re tett megjegyzések ütöttek-e most vissza, elmondta: a magyarokra soha nem tett bántó megjegyzést, inkább az RMDSZ-szel volt mindig baja.

A választási kudarc kapcsán kijelentette: bukásának első számú oka Adrian Stef indulása volt a polgármesterválasztáson. De az is sokat számított, hogy a románság távol maradt az urnáktól. "Sajnos azokon a városrészeken nem kaptam elég szavazatot, ahol sokat fejlesztettünk" - mondta. "Valószínűleg azzal rontottam el a dolgokat, hogy bele mertem kezdeni az illegálisan épített garázsok bontásába is, mert civilizált körülményeket akartam teremteni. Én voltam az első polgármester, aki a garázsbontást fel merte vállalni" - mondta. Ami szintén csúsztatásnak nevezhető, hiszen Ilyés Gyula idején bontották le az illegálisan felépített garázsok túlnyomó részét a 16-os lakótelepen.

Dorel Coica folytatja a munkáját a PSD-n belül, annál is inkább, mert több szavazatot kapott, mint a párt tanácsosi listája. Ő áll az első helyen a tanácsosi listán, ám úgy tervezi: nem dolgozik majd városi tanácsosként. De figyelni fogja az új polgármester ténykedését! "A párton belül mihamarabb meg kell találnunk azt a fiatalt, akit a következő négy évben erős polgármesterjelöltté tehetünk" - magyarázta.

A leköszönő polgármester szerint tartozásokat nem, de rengeteg projektet hagy az utódjára. "Halad a harmadik híd építésének az ügye, a Decebal híd felújítása, az új és régi központ felújítása, a körtvélyesi utcák felújítása, a szociális lakások építése" - magyarázta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: