2013-08-05 16:56:30• hírek • Kocsis Zoltán

Coica: a város megvenné a Pannóniát

A Szatmárnémeti Városi Tanács a Szatmár Megyei Tanáccsal közösen megvásárolná jelenlegi tulajdonosától az egykori Pannónia hotel egyre gyalázatosabb állapotban lévő épületét - jelentette be hétfőn Dorel Coica polgármester. Tegyük gyorsan hozzá, nem először.

Szatmárnémeti első embere augusztus 5-én délelőtt találkozott a nyugdíjasok érdekvédelmi szervezetének vezetőivel és ott adott hangot korábban is megfogalmazott elképzelésének.

„Tárgyalásokat folytatunk az épület tulajdonosaival, a városi és a megyei tanács ugyanis megvenné az ingatlant. A törvény nem teszi lehetővé, hogy magántulajdonban lévő épületet újítsunk fel. Nem tehetünk mást, mint hogy megbírságoljuk a tulajdonost, ha az épület állapota romlik. Ha nem szerezzük vissza az épültet, az Tantas kezében marad, míg össze nem dől", jelentette ki Coica.

Az újságírók faggatózására sem mondott egyéb konkrétumot, mint hogy szeretne készíttetni egy új szakvéleményt, amely megvizsgálja majd az épület értékét és a rehabilitálás várható költségeit. A polgármester szerint kulturális központot alakíthatnak ki az épületben.

Mindezt azonban egy április 24-én megtartott sajtótájékoztatón is elmondta. „Szóbeli megállapodásom van Adrian Steffel és Mircea Govorral, a megyei tanács elnökével és alelnökével, hogy Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a megyei tanács adott esetben átvenné az ingatlan fölötti tulajdonjogot", jelentette be akkor Coica. Több konkrétum tehát három hónappal később sincs az ügyben.

Az 1902-ben épült Pannónia privatizálását 1994-1998 között az Állami Vagyonalap és a Magán Vagyonalap bonyolította, a helyi közigazgatási intézmények kizárásával. A polgármesteri hivatal 1994 és 2005 között három pert is indított a tulajdonjog visszaszerzéséért, ám valamennyit elveszített. A Pannóniát végül 2006-ban telekkönyvezte a SC Dacia SA, amely aztán eladta jelenlegi tulajdonosának, Vasile Tantas avasi „üzletembernek".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: