2014-10-31 13:02:09• hírek • Kocsis Zoltán

Coica: a nehézforgalmat bonyolító cégek hagyják el a várost!

Meglepő kijelentéssel állt a sajtó elé péntek délelőtt Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere: a városvezető felszólította a nehézforgalmat bonyolító cégeket, hogy hagyják el a város területét! Első lépésként a Németi Mocsár (Teilor) utcát kívánja tehermentesíteni.

„Kérni fogom a Közlekedésbiztonsági Bizottságot, a következő ülésén vitassák meg azt a javaslatot, hogy a Teilor utcán megtiltsuk a 7,5 tonnánál nehezebb teherautók forgalmát", jelentette ki Coica. „Többször is voltam a helyszínen és láttam, hogy az útburkolat és az emberek házai is mennek tönkre a nagy kamionok miatt. Megrepedeznek a házak és ezt az embereknek senki sem téríti meg", folytatta a polgármester.

„Ezennel felszólítom az utcában tevékenykedő, 40 tonnás kamionokkal dolgozó céget: keressen más megoldást tevékenysége lebonyolítására, mert ez így nem mehet tovább", mondta Coica. „Sőt, tavasztól azt szeretném, hogy az összes, nehézforgalmat lebonyolító cég hagyja el Szatmárnémetit, mert nem mehet így tovább, hogy tönkreteszik az utcákat és a házakat. Találjanak rá megoldást, hogy ne használják a város útjait. Költözzenek a város szélére", folytatta a városvezető.

Coica a Németi Mocsár utcával kapcsolatban elmondta, jövő héten hozzálátnak és igyekeznek olyan állapotot kialakítani, hogy az járható legyen télen, majd tavasszal nekilátnak az utca teljes felújításához.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: