2012-08-30 17:02:51• hírek • Szatmár.ro

Coica a PMN támogatásának a megvonását helyezte kilátásba

Vihar előtti csenddel vette kezdetét az ehavi rendes városi tanácsülés, majd amikor a napirendi pontokon túljutottak a tanácsosok, az "egyebek" között komoly vitákat kiváltó témák kerültek szóba. A polgármestert a Partiumi Magyar Napokban leginkább a főszervező, Szatmárnémeti RMDSZ logója zavarta.

Mint a kés a vajon, úgy mentek át a határozati pontok a Városi Tanács csütörtökön megtartott ülésén. A tanácsosok egyhangúan szavaztak szerződés-változtatásról, földterületek birtokba vételéről illetve egy Carpati I. lakótelepen található egykori hőközpont átadásáról a görög-katolikus egyháznak.

Elfogadták a filharmónia új szervezeti felépítését és annak vezető-tanácsába két városi tanácsost, Szőcs Pétert és Fanea Dumitrut delegálták - hogy csak párat említsünk meg az elfogadott határozatokból. Aztán következett az "egyéb" programpont, melyben az RMDSZ-es tanácsosok különböző témákat vetettek fel.

Kereskényi Gábor frakcióvezető a város hivatalos honlapja magyar verziójának hiányosságaira hívta fel a figyelmet, kérve, hogy a már több, mint egy hónapja nem frissített magyar nyelvű oldalt is frissítsék. Ezen kívül kérte, hogy a Kossuth-kert közvilágítását - főként a hátsó bejárat és sétány megvilágítását - pótolják, hiszen ez sok gondot okozott többek között a hétvégi Partiumi Magyar Napok alkalmával is.

Maskulik Csaba RMDSZ-es tanácsos a Hunyadi utcai aszfaltozással kapcsolatban interpellált, mivel szembetűnő, hogy egy pár lakosnak a garázsbejáratát is leaszfaltozták. Maskulik kérte annak igazolását, hogy ezek a bejáratok építkezési engedély alapján és nem közpénzből valósultak meg.

Maskulik Csaba tanácsos ezt a képet mutatta meg a tanácsosoknak a Hunyadi utca aszfaltozása kapcsán

Érdekes momentuma volt a gyűlésnek, hogy amikor Maskulik kérte a választási bannerek eltávolítását a városban, Coica polgármester kitört, és számonkérte az RMDSZ-frakciótól, hogy akkor mit keresett az RMDSZ-banner a Partiumi Napok színpadán.

A polgármestert nem győzte meg az az érv, hogy az RMDSZ a rendezvény egyik főszervezője, és kilátásba helyezte a Partiumi Magyar Napok jövő évi támogatásának megvonását. "Méltatlan és mélységesen megalázó a PMN szervezőire, támogatóira és több, mint harmincezer résztvevőjére a polgármester kijelentése. Mindenesetre megnyugtatok mindenkit: akár támogatja Coica, akár nem, a rendezvényt jövőre és azután is megszervezzük, mert ez a rendezvény a szatmáriaké, nem veheti el tőlünk senki" - mondta Kereskényi Gábor.

"Az RMDSZ nem csak politikia szervezet, hanem érdekvédelmi szervezet is, tehát kettős minőségű, s mint ilyen, évente több eseményt szervez. Ebben az esetben mint a programok egyik fő szervezője került a plakátokra" - mondta el a gyűlésen Szőcs Péter tanácsos, a PMN másik fő szervezőjének, az Identitas Alapítványnak az elnöke.

Az interpellálások körében Fógel László tanácsos közölte, megfigyelhetők olyan törekvések, hogy a Városi Sportklubot tönkre akarják tenni egyesek. A VSK elnöke nyílt színvallásra szólította fel a városvezetést: "Ha azért akarják ellehetetleníteni a sportklub működését, mert élén egy RMDSZ-es tanácsos áll, ezen ne múljék, ő hajlandó lemondani tisztségéről. Bár sokan biztos nem fognak tolakodni, ugyanis ezt a tisztséget társadalmi munkában kell ellátni".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: