2014-08-06 16:51:22• hírek • Szatmár.ro

Coica: Stef szervezzen, de ne Szatmárnémetiben

Kedden sajtóközleményben informált Adrian Stef a tervezett rendezvényekről, szerdán megjött Dorel Coica válasza.

Több rendezvény tervezett időpontját hozta nyilvánosságra keddi sajtóközleményében a Szatmár Megyei Tanács. Ebben az szerepel, hogy szeptember 13-14-én fogják megtartani a pálinkafesztivált és az aratási ünnepséget, október 3-5 között pedig sörfesztivált tartanának Szatmárnémetiben. Stef terveit úgy tűnik Szatmárnémeti polgármestere húzza át, aki szerdán egy meglehetősen erélyes hangvételű közleményt bocsájtott ki.

Ebben arra kéri Adrian Stefet, hogy a szeptember 13-15-i pálinkafesztivált inkább a megye egy pálinkakészítésről ismert településen - Aranyosmeggyes, Turc, Komorzány - szervezze. Az aratási ünnepség kapcsán a szatmárnémeti polgármester inkább Nagymajtényt, Kaplonyt vagy Piskoltot ajánlja helyszínként a megyei tanácsnak.

A polgármester ezt azzal indokolja, hogy a szeptember-októberi periódusban a polgármesteri hivatal és a helyi tanács szervezésében több rendezvényre is sor fog kerülni a megyeközpont új főterén. Ráadásul a polgármesteri hivatal is szeretne sörfesztivált tartani - éppen azokon a napokon, amit a megyei tanács is kinézett magának.

A sajtóközleményben Dorel Coica arra kéri a megyei tanács elnökét, hogy "a kulturális rendezvényeket olyan helyszíneken és településken szervezze meg, amelyekért felelős, és csak kivételes esetben Szatmárnémetiben, akkor is csak a helyi tanács és a polgármester beleegyezésével" - áll a közleményben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: