2014-11-12 15:46:28• hírek • Kocsis Zoltán

Coica 164 milliós kormánytámogatásról beszél

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint Coica eddig összesen tíz hőszigetelési szerződést írt alá, amely közel ezer lakást érint. Ezek közül közel hatszáz lakás esetében lassan véget érnek a munkálatok, a többi a következő hónapban kezdődik. Az eddigi szerződések értéke 17 millió lej.

A rendszerváltás óta eltelt negyed évszázad legnagyobb kormánytámogatását kapja 2015-ben Szatmárnémeti, jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Dorel Coica. Szatmárnémeti polgármesterének elmondása szerint a 163,8 millió lejből épülhet többek között a fedett uszoda vagy a sportcsarnok.

„Ígéretet kaptam: a fejlesztési minisztériumon keresztül jövőre megkapjuk a 163,8 millió lejes kormánytámogatást", fogalmazott Coica szerdán.

A polgármester elmondása szerint ebből az összegből 13 nagyszabású fejlesztési projektet finanszíroznak majd. Hozzátette, ezeket a projekteket két évvel ezelőtt kidolgozták, csak a finanszírozás hiányzott. Eddig.

Melyek ezek a nagyszabású projektek? Nos, Coica beszámolója szerint a kormány 44 millió lejt ad egy 6000 férőhelyes sportcsarnok és 24 millió lejt egy fedett uszoda megépítésére. Az Olimpia stadionját 15 millió lejből újítják majd fel, a Decabal-hídat 17,5 millióból, a Károlyi utat 20 millióból. Ezzel még nem érnek véget az infrastrukturális beruházások, mivel Szatmárnémeti 4 milliót kap majd a Diana út, 2 milliót a Digului út, 1,7 milliót a Depozitelor út és 9,5 milliót a Körtvélyesi út rehabilitálására. A beruházások listáján helyet kap a 10-es Számú Általános Iskola felújítása (700.000 lej) és a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum új szárnyának megépítése (5 millió lej). Ezen kívül 4,4 milliót kap majd a város szociális lakások építésére, továbbá 5,6 millió lejt az Ostrovului utcában található két tömbház rehabilitálására.

Noha a támogatás megítélését még nem írták alá, újságírói kérdésre válaszolva Coica kijelentette: ez nem függ a vasárnapi választás eredményétől. Mi több, Coica annyira biztos a dolgában, hogy kijelentette: ha ezek nem valósulnak meg, akkor nem indul a 2016-os helyhatósági választásokon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: