2010-08-31 14:48:34• hírek • Szatmár.ro

A második bécsi döntés lesz a téma

A Szatmár Megyei Tanács támogatásával, a Szatmár Megyei Múzeum szervezésében kétnapos nemzetközi tudományos konferencia kezdődik 2010 szeptember 2.-án, csütörtökön délelőtt 10 órakor, a múzeum főépületének dísztermében (V. Lucaciu u. 21 sz.).

A konferencia címe: „A második bécsi döntés, 1940. augusztus 30. Előzmények és következmények". Az előadók hazai, magyarországi és kárpátaljai tudományos intézmények neves képviselői, köztük Romsics Ignác, Seres Attila és Szász Zoltán Budapestről, Valentin Orga, Marius Borzan és Ottmar Trasca Kolozsvárról, Alexandru Ghisa a bukaresti Külügyminisztériumból, Nagy Mihály Zoltán a bukaresti állami levéltárból, Kolontári Attila Kaposvárról, L. Balogh Béni Esztergomból, Vasile Ciobanu Nagyszebenből, Cornel Grad Nagybányáról, Zan Mykhaylo és Roman Ofitsynskyy Ungvárról, Claudiu Porumbacianu és Sárándi Tamás Szatmárnémetiből.

A konferencia kiváló alkalom a 70 évvel ezelőtti eseményeket oly ellentétesen megítélő vélemények ütköztetésére és tudományos tisztázására. A kétnyelvű konferenciára a szervezők szinkron tolmácsolást biztosítanak és minden érdeklődőt szeretettel várnak.


Horthy Miklós kormányzó Szatmárnémetiben, 1940. szeptember 6.
Horthy Miklós kormányzó Szatmárnémetiben, 1940. szeptember 6.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: