2010-04-14 19:14:19• hírek • Póti Orsolya

Civil szervezetek közös akciója

Szatmár megye civil szervezetei közös kampányt indítottak annak érdekében, hogy minél több szatmári adófizető éljen jövedelmi adója két százalékának felajánlási jogával.

A „Stea" Alapítvány igazgatója, Cristina Bala kifejtette, hogy a civil szervezetek közös kampányának a célja az, hogy a felajánlott két százalékot a lakosság érdekében tevékenykedő civil szervezetek kapják. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a két százalék felajánlása nem kerül semmibe, mivel ez az összeg amúgy is az állami kincstárt gazdagítaná.

A kampány, amelyet Illyés Gyula polgármester, és Kereskényi Gábor, alpolgármester is támogat, körülbelül még egy hónapon át zajlik. A magánszemélyek felajánláskor a 230-as formanyomtatványt kell használják, az egyéni vállalkozók pedig a 200-as formanyomtatvány bizonyos részébe kell beírják a támogatni kívánt szervezet adatait. 2009-ben, 23.337 szatmári lakos tett le kérvényt arra, hogy jövedelmi adója két százalékát civil szervezeteknek ajánlja fel. A sajtótájékoztató keretén belül a szervezetek képviselői részletesen kifejtették, hogy eddig mire költötték a megkapott összegeket, és elmondták azt is hogy mire fektetnék be az idei felajánlásokat.

A kampányt indtó csoport a következő intézményekből és alapítványokból alakult ki: a Szatmárnémeti Drogprevenciós Központ (CPECA), a „Stea" Alapítvány, a Hans Linder Alapítvány, a Szatmárnémeti Caritas Szervezet, a Román Vöröskereszt Szatmárnémeti Fiókja, a Szatmárnémeti Mozgássérültek Egyesülete, a Romániai Vakok és Gyengénlátók Egyesületének Szatmárnémeti Fiókja, a Román Gyermekekért, Közösségért, Családokért Alapítvány, a Langdon Down Translivania Egyesület, a Süketnémák Országos Egyesületének Szatmárnémeti Fiókja, a Foyer Alapítvány, A Szatmárnémeti Freres Egyesület, A „Szent Benedek" Autisták Egyesülete, valamint a Szatmárnémeti „Szent Rita" Egyesület.


A sajtótájékoztatón résztvettek a civil szervezetek képviselői is
A sajtótájékoztatón résztvettek a civil szervezetek képviselői is


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: