2016-04-15 13:28:23• hírek • Kocsis Zoltán

City-Real, Atletico-Bayern

A Bajnokok Ligája elődöntőjében megismétlődik a Bajnokcsapatok Európai Kupájának 1974-es fináléja. A másik ágon Manuel Pellegrini egykori csapatán állhat bosszút. A péntek délben Nyonban megtartott sorsoláson eldőlt, hogy a döntőbe összejöhet Pep Guardiola rémálma.

A katalán mester ugyanis jelenleg a Bayern München edzője, de a következő szezonra már alá is írt a Manchester Cityhez. A két csapat pedig akár a döntőben is találkozhat, amennyiben legyőzik madridi ellenfeleiket: az angolok a Realt, a bajorok pedig az Atleticót. Ellenkező esetben megismétlődhet 2014-es madridi finálé.

A sorozatot eddig már tízszer megnyerő Real Madridra az elődöntőben az a Manchester City vár, amely eddig még soha nem jutott ilyen messzire a legrangosabb európai kupában. A két dúsgazdag, nagy költekezéseiről híres együttes eddig mindössze egyszer találkozott egymással, a 2012-13-as szezon csoportkörében. Akkor Manchesterben 1-1 lett, Madridban pedig a spanyolok 3-2-re nyertek. Manuel Pellegrini, a City chilei mestere visszavághat az őt 2010-ben, mindössze egy év után elbocsátó Realnak. Könnyű dolga azonban biztos nem lesz, a Real ugyanis az elmúlt nyolc, angol csapatok elleni meccsét nem veszítette el.

A másik ágon megismétlődik a BEK 1974-es döntője, amikor a Bayern München 1-1-es első meccs után 4-0-ra legyőzte az Atleticó Madridot Brüsszelben. Akkor még nem ismerték a hosszabbítás fogalmát... Érdekesség, hogy ugyan két nagy múltú gárdáról van szó, tétmérkőzésen csak az ominózus döntőben találkoztak egymással.

Bajnokok Ligája elődöntőinek párosítása:
Manchester City - Real Madrid április 26, május 4.
Atleticó Madrid - Bayern München április 27, május 3.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: