2014-07-23 16:52:32• hírek • Nagykároly.ro

Citerázni és furulyázni tanítják a nagykárolyiakat

Az a szomorú helyzet, hogy nincs magyar népzeneoktatás Szatmár megyében. Ezen kívánt változtatni a nagykárolyi Rekettye Egyesület, és - mint beszámoltunk róla - megtartotta a népzenetáborát. Igen sikeres volt a rendezvény, sok-sok részvevővel.

Az alkalom nem titkolt célja az volt, hogy mintegy kedvet csináljon egy, rövidesen kezdődő oktatássorozathoz. A tábor mindahány részvevője jelezte is, hogy nagyon szívesen jön majd ősszel is - tudtuk meg Székely Sárától, a nagykárolyi egyesület vezetőjétől. Harminc citerát és körülbelül ugyanennyi furulyát vásároltak a rekettyések.

De a tábor ilyen tekintetben is nagy lendületet adott: tervezik egy dob és egy gardony beszerzését, és szükség lenne még tekerő lantra, azaz nyenyerére, köcsögdudát is kellene készíteniük. Sok a tennivaló, és sok a vásárolnivaló - összegzi Sára.

Egyébként immár bizonyosnak tűnik, hogy még szeptemberben elkezdődik a rendszeres oktatás, méghozzá a táborban részvevő oktatókkal, azaz a mátészalkai Agárdi Évával, illetve a nyíregyházi Bíró Istvánnal. Kedden és szerdán délutánonként lesznek ezek a hiánypótló alkalmak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: