2018-09-17 13:25:59• hírek • Bede Emőke

Citeraoktatásra vár a Borókagyökér Egyesület

Nagyszerű kezdeményezésről számolt be a Borókagyökér Egyesület: citeraoktatást szerveznek, melyre kicsiket és nagyokat is várnak.

Még ez év májusában számoltunk be olvasóinknak a Szejke-tanyán megszervezett citeratalálkozóról, melynek nem titkolt célja az volt, hogy megismertesse, de főleg megszerettesse a fiatalokkal ezt a régi, mélyen gyökerező hagyományokkal rendelkező hangszert és zenei hangzásvilágot. Dugig volt akkor a Lépésház, messze hallatszott a zeneszó, az esemény pedig nem múlt el nyomtalanul.
 

Ugyanis mint arról portálunk megkeresésére Szejke Judit, az egyesület szíve-lelke beszámolt, az azóta eltelt időben többen is megkeresték őket citeraoktatás felől érdeklődve. A feléjük jelzett igények pedig megszülték a gondolatot: legyen citeraoktatás a Lépésházban is. Nos, kereken egy hét múlva az ötletből valóság lesz, ugyanis szeptember 24-én, 17 órától az érdeklődők Gáspár Attilától leshetik el a pengetés csínját-bínját.
 

Ha érdekel a citera és szívesen megtanulnád, miként kell csodás dallamokat kicsalni a húros hangszerből, akkor legyél te is ott. Ha nincs saját eszközöd, akkor sem kell szomorkodnod, ugyanis a citerákat az egyesület biztosítja. A citerák Asztalán Sándor sárándi citerakészítő műhelyéből kerültek ki. További információkért és részvételi szándékod jelzéséért tárcsázd a 0729677930-es telefonszámot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: