2010-03-23 15:52:09• hírek • Kótai Levente, Póti Orsolya

Cirkusz-invázió Szatmárnémetiben

Az új illetve a régi főtéren nem mindennapi "gyalogosok" sétálgattak. A járókelők nem kis meglepetésére két elefánt lábemelgetésétől porzottak a szatmári utcák. A városban jelenleg két cirkusz is vendégeskedik, a Szatmár.ro-val pedig belépőjegyeket nyerhetnek az előadásokra.

A két állat, egy hím és egy nőstény különösebb rendzavarás nélkül forgott a gyalogosok körében. Még akkor is megőrizték higgadtságukat, mikor egy puli rontott nekik, vagy egy ittas férfi esett el mellettük túl gyorsan közelítve. A Gartner cirkusz elefántjai szemmel láthatóan hozzá vannak szokva a hasonló városi sétákhoz, hiszen a mellettük elsuhanó autók miatt sem estek kétségbe. A cirkuszi társulat akciója meghozta a sikert, hiszen hamar híre ment annak, hogy a mutatványsok és állatidomárok a városban vannak.

Szintén Szatmárnémetiben vendégeskedik az Acquatico Belucci vízicirkusz is, ők egy nagyranőtt bohóccal hívták fel magukra a figyelmet. A Szatmár.ro kedd délután mindkét cirkuszt felkereste.


Erdélyi ízeket kóstolgatva
Erdélyi ízeket kóstolgatva


Szatmárnémeti most először lát vendégül egyszerre két cirkuszt, az osztrák Gartnert, valamint az olasz Acquatico Bellucit. A két cirkusz körülbelül 50 m-re telepedett le egymástól a Real Bevásárlóközpont közelében. Mindkét cirkusz kedd estétől, azonos időpontban kezdi az előadást és vasárnapig városunkban tartózkodnak.

A német Gartner Cirkusz 17 évvel ezelőtt már járt Szatmárnémetiben, akkor még az Ócskapiac közelében tartották előadásaikat. A cirkusz műsorában bemutat különböző állatokat, többek között zebrákat, pónikat, krokodilokat és elefántokat. Az előadás hétköznaponként 18 óra 30 perctől kezdődik, hétvégén pedig két előadásra is sor kerül 16 valamint 18 órától.

Nyerjen jegyet a Gartner cirkusz előadásaira a Szatmár.ro-val! Csak arra a kérdésre kell válaszolni: mikor járt utoljára Szatmárnémetiben a neves cirkusz. A válaszokat a szatmar@szatmar.ro e-mail címre várjuk péntek délig. A helyes választ beküldők között három darab egyszemélyes belépőjegyet sorsolunk ki, melyek a Gartner cirkusz bármely hétvégi előadására érvényesek. Az e-mailban kérjük feltüntetni a helyes válasz mellett a játékos pontos nevét és telefonszámát is. Az e-mail tárgyaként kérjük a Gartner szó legyen megjelölve.

 


A Gartner Cirkusz Szatmárnémetiben vendégeskedik




Az olasz Acquatico Belluci Cirkusz, amint a nevéből is kiderül, előadásában vízi állatokat fog bemutatni egy izgalmas kalóztörténet keretében. Fókát, pingvint, vízilovat, cápát, aligátort, pelikánt és más különleges vízi állatot csodálhat meg az, aki részt vesz az előadáson. Sonny Medini a Cirkusz igazgatója a Szatmar.ro-nak elmondta, hogy a másik cirkusz nem zavarja különösen őket, hiszen az övék teljesen egyedi, és az előadások is különböznek egymástól. Hétköznaponként az olasz társulat szintén 18 óra 30 perctől kezdi az előadást, valamint hétvégén itt is két előadásra kerül sor 16 és 18 órától.



A törpe-viziló a cirkusz egyik fő látványossága


Érdeklődik a vízicirkusz előadása iránt? Nyerjen ingyenjegyet velünk! Kérdésünk: Kik a főszereplői az előadásban bemutatott történetnek? A helyes válaszokat névvel és telefonszámmal a szatmar@szatmar.ro e-mail címre várjuk péntek délig. A helyes választ beküldők között három darab egyszemélyes belépőt sorsolunk ki. Az e-mail tárgyaként kérjük az Acquatico nevet megjelölni.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: