2017-02-15 14:15:33• hírek • Kocsis Zoltán

Ciprusi csapat vitte volna Krauszt

Két hetes ciprusi edzőtáborból hazatérve kedden folytatták a felkészülést az Olimpia labdarúgói a február 25-én esedékes bajnoki rajtra. Szerdán Karda Attila klubelnök és Bogdan Andone vezetőedző bemutatta a klub öt téli igazolását.

A legfrissebb érkező Iulian Rosu, aki szerda reggel írta alá szerződését. A 22 éves támdó középpályás a Steaua neveltje, amelynek színeieben az Európa Ligában is pályára lépett a Schalke és a Maccabi Tel-Aviv ellen. Játszott a Rapidban, tavaly bajnok lett az Astrával, az ősszel pedig a Temesvári Poli színeiben szerepelt. Összesen 30-szor lépett pályára az élvonalban.

Ionut Adrian Voicu 24 éves csatár és az élvonalbeli Voluntari-tól érkezett. A 22 éves Octavian Ursu a Kolozsvári Universitatea neveltje, megfordult a Mioveni-ben, legutóbb pedig Marosvásárhelyen. Ő is csatár. A 20 éves kapus, Bogdan Dascalu a korábbi válogatott hálóőr, Dani Coman akadémiájának neveltje. Az ősszel is az Olimpiával készült, most szerződést is kapott.

A legismertebb érkező Cristian Daminuta, aki a világhírű Inter és Milan ificsapataiban nevelkedett, de játszott a Viitorulban, Irakban és Izraelben is.

„Úgy gondolom, megfelelően sikerült megerősítenünk a csapatot", vélte Karda Attila. A klubelnök a távozókról is ejtett néhány szót: Dumitru Munteanu (Arad), Cladiu Baican (Zilah), Daniel Feier és Rares Takács hagyta el a csapatot. Elárulta, a ciprusi edzőtáborban az Apollon Limasszol érdeklődőtt Raul Zalán Krausz iránt, az erzsébetbányai játékost meg is nézte a Ciprusi Kupa címvédője, a bajnoki tabella jelenlegi harmadik helyezettje.

Karda elárulta, valószínűleg megegyeznek a Zilahról érkező Cristian Bucurral is, aki meggyőzte őket a ciprusi edzőtáborban. Kilátásba helyezte azt is, hogy távozók is lehetnek még.

„A legtöbb játékos szerződése lejár a nyáron. Többekkel elkezdtük már a tárgyalásokat a folytatásról, ám mindannyian a város és a megye költségvetésének elfogadását várják. Amennyiben kontinuitást akarunk, akkor annak ára van", fogalmazott Karda.

Balról jobbra: Voicu, Karda, Daminuta, Ursu, Dascalu, Andone, Rosu

„Szeretnénk kialakítani egy ütőképes csapatot, amely minél előrébb végez a tabellán", válaszolt diplomatikusan és óvatosan Bogdan Andone vezetőedző a célkitűzéseket firtató kérdésekre. Karda viszont már jóval konkrétabb volt. „Az első négy között szeretnénk végezni, de az sem gond, ha a feljutó pozícióban zárunk", jelentette ki. Elárulta, igyekszik megszerezni az élvonalbeli szerepléshez szükséges licencet is.

Többek között a komoly utánpótlásképzés is a licenc egyik feltétele: „Találkozni fogok Mircea Bolbával és Csík Tiborral is, hogy elbeszélgessünk, miként lehetne az utánpótlást rendbe tenni", fogalmazott Karda. Az elnök elárulta, tárgyalásokat folytatott Purguly Árpáddal. A szatmári szakember korábban Debrecenben, most pedig Békéscsabán dolgozik az utánpótlásban, ám nem sikerült megegyezni vele, hogy vegye át a szatmári képzés vezetését.

Az Olimpia jövő szombaton Brassóban kezdi a tavaszi idényt, a találkozót a televízió is közvetíti majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: