2013-02-26 10:04:29• hírek • Blikk.hu

Cipőt a Republic érdekelte, az egészsége nem

„Határozottan elutasított minden lehetőséget Cipő, amivel megelőzhette volna a bajt" - nyilatkozta a Blikknek prof. dr. Merkely Béla, a Republic frontemberének korábbi kezelőorvosa, aki tökéletesen megérti az énekes döntését.

Bár orvosként javaslatot adhat, de a döntést soha senki helyett nem tudja meghozni, úgyhogy kénytelen volt elfogadni a helyzetet, sőt nem csupán elfogadni, hanem támogatni is Cipő döntését.

- Azt hiszem, az elmúlt évek folyamán nem csupán az orvosa, hanem a barátja is lettem Cipőnek. Jelenleg nem én kezelem, de a család kérésére folyamatosan konzultálok az orvosaival. Egy rendkívül érzékeny művészt ismertem meg benne, akinek mindig a színpad és a közönsége az első. Egy-egy kivizsgálásba mindig úgy mentünk bele, hogy előre megmondta, most hat napja van erre, mert ekkor és ekkor már színpadon kell állnia, én pedig ezt megértettem.

Az ő élete a színpadról szól, és ha ezt nem fogadtam volna el, elveszítettem volna a bizalmát - mondta a Blikknek Merkely professzor, aki azt is elárulta, többször is beszéltek Cipővel egy lehetséges szívátültetésről vagy műszív beültetéséről. - Az ő szívének mindössze egyharmada működik megfelelően, vagyis a szíve sokkal gyengébb az átlagosnál, ami ritmuszavarokkal járhat. Segíthetett volna egy szívátültetés, de Cipő művészember lévén másképp éli meg a világ dolgait, ezért elutasította ezt. Jelenleg nem tudunk mást tenni, mint várni. Kómában van, és lélegeztetőgép segíti, bár van spontán légzése is. Sajnos ez nem az az eset, amely után a beteg két-három nap múlva kinyitja a szemét. De az sem igaz, hogy teljesen reménytelen lenne a helyzet - tette hozzá Merkely professzor.

A teljes terjedelmű cikk itt olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: