2012-12-24 07:38:00• hírek • Póti Orsolya

Cipősdoboz akció zajlott a lázári iskolában

A közelgő karácsony alkalmából a lázári Petőfi Sándor Műszaki Líceum  I-IV. osztályos diákjai tanítóik irányításával, illetve a vezetőséggel közösen vettek részt abban a kéthetes akcióban, amelynek célja az volt, hogy segítsenek a roma származású, rossz körülmények között élő gyerekeknek.

A projekt első napjaiban a tanítók (Bálint Katalin, Fülöp Kinga, Török Enikő, Iván Tünde, Urbán Tünde) megbeszélték diákjaikkal, hogy mit jelent az, mikor egy gyermek nem várhatja az angyalt, a fa alá nem kerülnek ajándékok, mivel valószínűleg karácsonyfát sem állítanak otthonaikban a sokszor élelmiszereket is nélkülöző népes családok.

A gyerekeket meghatotta az a felismerés, hogy milyen rossz lehet azonos korú társaiknak nélkülözni az ünnep adta csodákat és emiatt lázas gyűjtögetésbe kezdtek. Pár nap alatt halmokban álltak a különböző ruhaneműk, játékok és egyéb hasznos tárgyak, eszközök. A vezetőség élelmiszerekkel és gyümölcsökkel járult hozzá az akcióhoz.

Az összegyűlt ajándékot az iskola I.C osztályos tanulói személyesen vitték el a Szárazbereki Általános Iskolában tanuló diákok számára. A diákok hálából előadták a kicsiknek karácsonyra készített műsoraikat, majd a tanítónénik - Sabo Lilla és Karádi Izabella - sóspereccel és üdítővel vendégelték meg a gyerekeket.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: