2013-03-12 15:11:09• hírek • Szatmár.ro

Cipőre emlékeznek Szatmárnémetiben

Bódi Lászlóra emlékeznek az új főtéren
Bódi Lászlóra emlékeznek az új főtéren

Emlékezzünk közösen a Republic zenekar énekesére, dalszövegírójára, Bódi László Cipőre.

Március 11-én hunyt el súlyos szívbetegségben, de dalai közöttünk maradnak. A szatmárnémeti rendezvényen a zenekar szatmári rajongói, kedvelői gyújtanak gyertyát szerdán a zenész emlékére aztán felvételről halkan lejátszanak néhány örökzöld Republic slágert. A megemlékezés helyszíne Szatmárnémeti új városközpontja, a Coposu sétány rendezvénytere azaz "a gödör", március 13-án 19 és 20 óra között.

Cipő 1990. február 23-án Tóth Zoltánnal, Boros Csabával, Bali Imrével és Szilágyi Lászlóval megalapította a Republic együttest, és már nyáron felléptek a Beatrice koncertjein, mivel Nagy Feró megkedvelte a zenéjüket. 1990-ben jelent meg az első nagylemezük Indul a mandula!!! címmel.

1995-ben Cipő szólóalbummal jelentkezett. Több mint kétszáznegyven dalt szerzett a Republicnak (A 67-es út; Szállj el, kismadár, Ha itt lennél velem stb.), de számos dalt írt többek között Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is.

Cipő, vagyis Bódi László évek óta krónikus szívritmuszavarral küzdött. 2009-ben átesett egy koszorúérműtéten. 2013. február 15-én, egy rohamot követően szállították kórházba, ahol mély altatásban tartották, később pedig azt közölték az orvosok, hogy az énekes kómában van.

Az orvosok ugyan láttak elvi esélyt gyógyulására, azonban az énekes 2013. március 11-én hajnalban, életének 48. évében elhunyt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: