2015-11-17 12:37:11• hírek • MTI

Ciolos újabb miniszterjelöltjét cserélte le

Visszavonták Cristina Guseth jelölését
Visszavonták Cristina Guseth jelölését

Újabb miniszterjelöltjét cserélte le Dacian Ciolos kijelölt miniszterelnök kedden, alig néhány órával az előtt, hogy összeült volna a parlament az új román kormány beiktatására.

Ciolos az igazságügyi minisztérium élére kiszemelt Cristina Guseth jelölését vonta vissza keddre virradó éjszaka, mivel a Freedom House Romania civil szervezet igazgatója nem tudta meggyőzően bizonyítani alkalmasságát a parlamentben, bizottsági meghallgatása során. Bár a szakbizottság végül pozitív ajánlást szavazott meg Guseth számára, a kijelölt miniszterelnök az elmarasztaló médiakommentárok láttán úgy döntött, hogy mást jelöl helyette.

"Az igazságszolgáltatás hitelének megőrzése szempontjából rendkívül fontos év elé nézünk. Hogy semmilyen módon ne sérüljön az igazságügyi minisztériumba vetett bizalom, úgy döntöttem, hogy visszavonom Cristina Guseth jelölését" - jelentette be egy Facebook-bejegyzésben a kijelölt miniszterelnök.

Ciolos a posztra korábban is esélyesnek tartott Raluca Prunát, az Európai Bizottság szakértőjét, a romániai Transparency International volt elnökét jelölte kedden délelőtt az igazságügyi miniszteri tisztségbe. A csere miatt feltehetően késni fog a kormány beiktatása. A parlamenti szavazást eredetileg kora délutánra tervezték, de Pruna még nem érkezett meg Brüsszelből és a parlamenti szakbizottságnak őt is meg kell hallgatnia.

Vasárnap Ciolos alig néhány órával a kormánynévsor közzététele után lecserélte az egészségügyi miniszteri poszt várományosát, mivel első jelöltjéről, a 29 éves Andrei Baciu szívsebészről olyan fotókat kezdtek terjeszteni az interneten, amelyeken - egy fehérneműt forgalmazó cég fotómodelljeként - egy szál alsónadrágban pózolt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: