2016-12-02 11:53:00• hírek • MTI

Ciolos az őt támogató jobbközép pártoknak kampányol

Facebook-üzenetben segített be Dacian Ciolos román miniszterelnök a tisztségben maradását támogató két jobbközép párt - a nagy múltú Nemzeti Libeárlis Párt (PNL) és az idén alakult Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) - választási kampányába pénteken.

Ciolos látszólag akaratán kívül lett a jobboldal "húzóembere", és ilyenként a baloldal támadásainak legfőbb célpontja a parlamenti választások előtt, hiszen még mindig igyekszik politikai függetlensége látszatát megőrizni a szakértői kormánya beiktatásakor tavaly novemberben tett ígéretére hivatkozva. Miután támogatói sorából egyre hangosabb szemrehányásokat kapott, amiért úgy akar újabb miniszterelnöki mandátumot, hogy semmit sem hajlandó tenni érte, Ciolos most közösségi oldalán ajánlotta a választók figyelmébe a programját támogató két jobbközép pártot.

"A múlt és a jövő, vagyis a korrupció, hazugság, populizmus továbbélése és a tisztességes munka megbecsülése közül kell választani" - állította a román miniszterelnök. Ciolos a reménység pártjának nevezte az USR-t, amely új embereket hoz a közéletbe, köztük olyanokat, akikkel szakértői kormányában is együtt dolgozott. A PNL-t az évszázados demokratikus hagyományok pártjaként jellemezte, amely mégis sok változáson ment keresztül, és most is megértette, hogy az emberek a politikustársadalom megújulását várják el, ezért visszavonta jelöltlistáiról korrupciógyanúba került politikusait.

A választások megnyerésére legesélyesebbnek tartott, a jelenlegi parlamenti többségben is vezető szerepet játszó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea a választók megtévesztésével vádolja Ciolost, aki szerinte "függetlennek hazudta magát, miközben valójában a jobboldalt akarja hatalomra juttatni". A PSD-elnöke erre hivatkozva előre megkérdőjelezte a választások eredményét, mivel szerinte semmi garancia nincs arra, hogy Ciolos és kormánya nem fog csalni a választásokon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: