2020-06-29 08:52:44• hírek • Agerpres

Ciolacu szerint, ha meghosszabbítják a veszélyhelyzetet, nem lesznek választások

Ha július elsejétől ismét meghosszabbítják a veszélyhelyzetet, nem kerül sor a helyhatósági választásokra szeptember 27-én – vélekedik Marcel Ciolacu.

Márpedig a Szociáldemokrata Párt azt akarja, hogy a parlament döntésére váró törvénytervezetnek megfelelően megtartsák a választásokat a kitűzött időpontban – nyilatkozta Marcel Ciolacu, a párt ügyvivő elnöke vasárnap este a România Tv-nek.

Ciolacu kifejtette, meggyőződése, hogy a kormány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ne lehessen megtartani szeptember 27-én a helyhatósági választásokat, mert 'menekülni akar ettől a szavazástól'.

'A PNL jelenleg nem érdekelt semmiféle választásban, mert a számok nem jót ígérnek nekik' - jelentette ki a PSD ideiglenes vezetője, hozzátéve, pártja a szeptember 27-i helyhatósági választások és a december 6-i parlamenti választások megtartását támogatja, amennyiben nem lesz második hulláma a koronavírus-járványnak.

Ciolacu azt is elmondta, hogy a parlament júliusban és augusztusban is dolgozni fog, rendkívüli ülésszakok keretében.

Emlékeztetett ugyanakkor, hogy a pártoknak a választások előtt aláírásokat kell gyűjteniük és választási kampányt tartaniuk. 'Egyértelmű, hogy ha meghosszabbítják a veszélyhelyzetet, nem lesznek választások' - tette hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: