2015-10-04 11:26:17• hírek • Refszatmar.ro, Szatmar.ro

Címvédés a református lelkészek focikupáján

A házigazdák csapata
A házigazdák csapata

Kilencedik alkalommal szervezték meg a Kárpát-medencei Református Lelkipásztorok Focibajnokságát. A félévente megrendezett esemény házigazdája szombaton a Szatmári Református Egyházmegye, a sportesemény helyszíne Pusztadaróc község sportcsarnoka volt.

Szombaton déli 12 órakor érkezett meg a nyolc megméretkezésre váró csapat, akiket a házigazda egyházmegye és a község nevében Király Lajos főjegyző valamint Gaman Mihály polgármester köszöntője fogadott. Ezt követően jöhettek az izgalmasabbnál izgalmasabb meccsek.

Az A jelű csoportban a határ mindkét oldalán elhelyezkedő szatmári egyházmegyék csapatai mellett Kolozsvár és Nyírség lelkészei kaptak helyet. A házigazdák remekül kezdték a tornát, két győzelemmel és egy döntetlennel végeztek a csoport élén, maguk mögött tudva a tiszántúli szatmáriakat, akik a második helyen jutottak tovább. A B csoportot Bihar csapata nyerte meg remek játékkal, de a csoport második helyét megszerző szilágyságiak sem panaszkodhattak teljesítményükre. Kárpátalja és Debrecen csapatai ugyan szintén jól játszottak, de ebből a csoportból is csak két csapat juthatott tovább.

Az első elődöntőn a házigazda királyhágómelléki szatmáriaknál érződött, hogy mindent beleadtak a csoportmeccsek folyamán, és nem tudtak mit kezdeni a zilahiak beíveléseivel, egy gólos meccsen maradtak alul. A másik elődöntőn a címvédő magyarországi, Tiszántúli szatmáriak 2-1-re győzték le a bihariakat. A csalódott csapatok csatáját Bihar nyerte meg 4-2-re, a döntőben pedig szoros meccsen ugyan, de sikerült megvédeni a címet, így Szatmáron a szatmáriak, de mégsem a házigazdák nyertek.

A torna legjobb játékosa Papp Csaba (Bihar) lett, gólkirály Kereszti Szilárd (Szatmár T), a legjobb kapus pedig Szabó Béla (Szatmár T). Külön dicséretet érdemel Szűcs Nikolász bíró, aki a meccseket, korát meghazudtoló határozottsággal és kitartással vezette le.

A főszervezők - Ilonczai Zsombor és Versényi István - a meccsek után a jól megérdemelt vacsora elfogyasztására hívták meg a csapatokat, ahol Kovács Sándor esperes adta át a díjakat, és ahol újabb alkalom erősítette meg a tudatot: egy vérből valók vagyunk.

A rendezvény megnyitója

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: