2011-06-02 13:25:38• hírek • Kocsis Zoltán

Cigit, kávét, egy körözöttet és egy Mitsubishit fogtak

Eseménydús napja volt szerdán a Szatmár megyei határrendészek, úgy a Peténél, mint Nagykárolyban. A szokásos cigifogás mellett horogra akadt még némi kávé, egy terepjáró valamint egy körözött személy.

A legértékesebb fogás kétségtelenül az a Mitsubishi városi terepjáró, amit a Határrendészet Nagykárolyban állított meg. A jármű iratainak megvizsgálásakor kiderült, hogy az autót az esztendő elején Magyarországról lopták el. Az ideiglenes romániai rendszámmal közlekedő SUV „tulajdonosa", a 60 éves Anton R. ellen lopásban való közreműködés gyanúja miatt indítottak eljárást. A Mitsubishi értéke mellesleg eléri a 17.000 eurót. Ez a 47. gépjármű, amit az idén a Szatmár megyei Határrendészet lefoglal.


A 17 ezer euró értékű Mitsubishit Magyarországról lopták el
A 17 ezer euró értékű Mitsubishit Magyarországról lopták el


A petei határátkelőnél szerdán egy Mercedes Sprinter jelentette a nagy fogást. Az autóban előbb ötven doboz ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát valamint húsz kilogramm kávét találták. A tüzetesebb átvizsgálás után azonban motortérben további 150 doboz Viceroy cigarettára bukkantak az illetékesek.

Az autót vezető Ioan L. a hatóságnak elmondta, hogy a cigarettát a nyíregyházi piacon vette egy ismerősétől 70.000 forintért. Az összeg felét helyben kifizette, az egyezség szerint pedig a másik felét a romániai értékesítés után kellett volna kifizetnie. A hatóság mind a csempészterméket, mint pedig a járművet lefoglalta, az 50 éves gyanúsított ellen pedig eljárást kezdeményezett.

Szerda délután szintén a petei határátkelőnél elfogták a nagybányai illetőségű Radu V.-t, akit korábban kilenc hónap letöltendő szabadságvesztésre ítéltek közlekedési kihágás miatt.



Húsz kilogramm kávé és 200 doboz cigaretta - lefoglalva


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: