2010-06-25 12:52:50• hírek • Szatmar.ro

Meglógtak a csempészek, a cigi viszont megvan

Bár a kormány által elfogadott új törvénykezés szerint a cigarettacsempészetért 1-4 évig terjedő börtön járna, ez az intézkedés sem ijeszti el a forgalmazókat az illegális dohányárú kereskedelemtől.

Egyre több cigarettacsempészt kapnak el a rendfenntartó szervek függetlenül attól, hogy lassan életbe lépnek az eddiginél szigorúbb szabályok. Talán a gazdasági helyzet, a nehéz megélhetés készteti arra az embereket, hogy megkockáztassák ezt a jó üzletnek bizonyuló, ugyanakkor törvénytelen cselekedetet. Sokan azonban nem ússzák meg szárazon... A Szatmár megyei határrendészet már mondhatni specializálódott a csempészek elfogására, hiszen gyakran kell szembenézniük ilyen helyzetekkel.

Szerdán este például 15.000 csomag, ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát talált meg a Szatmár megyei határrendészet, az ukrán határ közelében. Az avasújvárosi határrendészek, akik az átkelőhelyet figyelték szerdán este fél 11-kor észrevették, amint a 3 kilométernyire a határvonaltól egy csoport nagyméretű csomagokat cipelt. Ezt látva a rendfenntartók próbálták feltartóztatni őket, és kérték, hogy álljanak meg, de mivel nem használt a szép szó, figyelmeztető lövésekkel próbáltak rábírni a csempészeket arra, hogy megadják magukat.
Egy ukrán állampolgárt sikerült elkapni, a többiek azonban elrejtőztek az erdőben, kihasználva a kis látótávolságot a fák között. A helyszínen 30, fekete fóliába csavart csomagot találtak a rendészek, amelyben 15.000 csomag, Viceroy márkájú cigaretta volt. A csempészek amellett, hogy szabadságukat kockáztatták, nagyot buktak az üzleten, hiszen az elkobzott dohányárú értéke 63.300 lej, tudtuk meg a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőségtől.

A megyei törvényszék 29 napos, előzetes letartóztatási parancsot adott ki az ukrán állampolgárságú férfi ellen, aki törvénysértést követett el a cigaretta csempészéssel. Az ügyet mind román, mind ukrán részről is vizsgálják a határrendészek annak érdekében, hogy azokat a tetteseket is azonosíthassák és felelősségre vonhassák, akiket az erdőben futni hagytak.


Nagyot buktak a cigarettacsempészek
Nagyot buktak a cigarettacsempészek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: