2010-09-29 17:02:56• hírek • Póti Orsolya

Cigicsempészt fogtak, cigarettát is találtak

A megyei határrendészet emberei kedd éjjel 2 óra után kevéssel az avasfelsőfalui zónában, a „zöldhatárnál" négy személy nyomába eredtek. Nem tudták szavakkal feltartóztatni a csoportot, ezért több figyelmeztető lövés is eldördült.

Az általános ellenőrzési akciók során az avasfelsőfalui zónában tevékenykedő határrendészek négy személyből álló csoportra lettek figyelmesek 500 méterre az ukrán határtól. A rendészet emberei megpróbálták feltartóztatni a személyeket, de azok futásnak eredtek az ukrán zóna irányába.

A rendészek kénytelenek voltak figyelmeztető lövést kiadni, és sikerült a négyből egy személyt elfogniuk. Az ukrán származású, 20 éves Andriovicy nevezetű személyt a rendészet székhelyén meghallgatás alá helyezték, és az esetről azonnal értesítették a szomszédos állam hatóságait.

A keddi nap folyamán a határrendészek 1000 méterre a határtól 12 fekete fóliába burkolt csomagra bukkantak a sűrű növényzetben. A csomagok 6.000 doboz Viceroy márkájú, ukrán származású cigarettát tartalmaztak 25.500 lej értékben.

Az ukrán állampolgár ellen eljárást indítottak többszörös határsértés és csempészés miatt, az ügyészség pedig 29 nap előzetes letartóztatásra ítélete. A nyomozás folytatódik ez ügyben.



12 fekete fóliába burkolt csomagra bukkantak a sűrű növényzetben


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: