2008-10-07 15:43:06• hírek • Parajdi Andrea

Cigarettát és kávét loptak

A Szatmárnémeti Belső Vám épületének raktárhelyiségében tárolják a határnál elkobozott kávé-, vagy dohánytermékeket. Annak ellenére, hogy az épületet folyamatosan felügyelik, vasárnap mégis betörés történt. Mint utóbb kiderült, az éjjeliőr segítette a rablókat.

A Belső Vámnál dolgozók hétfő reggel lettek figyelmesek a betörés jeleire. A betörők az épület hátsó bejárata mellett lévő mellékhelyiség kis ablakán át jutottak be a raktárba, ahol több mint tízezer euró értékben gyűjtöttek össze kávét és dohányárut. Miután úgy gondolták már elegendő értéket sikerült eltulajdonítaniuk, a raktárszoba ablakán távoztak az épületből.

 

Sabau Ioan Victor, a Szatmárnémeti Belső Vám igazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta, a betörés észlelését követően azonnal az éjjeliőrt kérdezték az esetről. Az 55 éves Ioan S. akkor vált gyanússá, amikor azt nyilatkozta, semmit sem hallott a rablásból, ugyanis egész idő alatt a televíziót nézte. Ezt követően hívták ki a Rendőrséget, akik rövid nyomozás után nem csupán arra jöttek rá, hogy az őr is bűntárs, hanem fényt derítettek a betörést végrehajtó személyek kilétére is: Constantin P. (29) és Maria P. (35) 1500 lejt ígértek a biztonsági őrnek, ha segít nekik a rablásban.

A raktárba visszakerültek a zsákokban ellopott árucikkek, s a rendőrség letartóztatta a lopás elkövetőit is. A biztonsági őrt bűnsegédlet vádjával állítják majd bíróság elé.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: