2008-02-19 16:15:56• hírek • Szatmar.ro

Cigarettacsempészeket tartoztattak le

 A Szatmár Megyei Határrendészet ukrán cigaretta- csempészeket fogott el Nagytarna közelében.

A Szatmár Megyei Határrendészet kedd reggel két gyanús középkorú férfira lett figyelmes Nagytarna  közelében.

A két ukrán állampolgárságú férfi az által vált gyanússá, hogy kora reggel egy félig elkészített épületnél csomagokat pakolt. Mint utóbb kiderült, háromezer doboz Ronson márkájú cigarettát próbáltak meg elszállítani egy másik településre, ahol át kellett volna adniuk egy kereskedőnek. A Határrendészet munkatársai azonnal őrizetbe vették őket, és eljárást indítottak ellenük.

A két nagyszőlősi férfi kérdésünkre csupán annyit nyilatkozott, nem tudják kitől származik az illegális dohányáru, ugyanis az áru leszállításával őket telefonon keresztül bízta meg egy ismeretlen személy. Elmondásuk szerint gyors pénzhez szerettek volna jutni, és nem is ígértek hatalmas pénzösszeget, ugyanis hozzávetőlegesen 1 millió régi lejt nyertek volna, ha sikerül végrehajtani az üzletet. – magyarázták a csempészek. A gyanúsítottak egy cseh rendszámmal rendelkező autóval érkeztek, amelynek a tulajdonosáról szintén nem adtak ki információt.  
A Szatmár Megyei Határrendészet a kihallgatást és az adatrögzítést követően átadja a tetteseket az ukrán hatóságoknak, akik kiszabják majd a megérdemelt büntetéseket.

P.A. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: