2012-10-03 14:25:38• hírek • Mti

James Bond ötven éve a filmvásznon

Azóta, hogy a 007-es ügynök fél évszázaddal ezelőtt egy atomreaktor gyöngyöző hűtővízébe dobta ellenségét, 22 kémkaland került a vászonra. A Goldfinger, a Tűzgolyó vagy épp a Gyémántok az örökkévalóságnak mind-mind fogalommá, a vérbeli akciófilmek, a finom humor és erotika jelképévé váltak. Nem mellesleg az anyagi sikeré is: az eddigi Bond-filmek ugyanis jócskán négymilliárd dollár feletti bevételt hoztak a jegypénztáraknál. Ezzel ez a mozitörténelem legjövedelmezőbb szériája.

A világot egy ital és egy nő között megmentő Bond parancsnokot eddig hatan játszották el a vásznon: Sean Connery volt az első 007-es. Csakúgy mint a skót színész, londoni kollégája, Roger Moore is hétszer bújt Ian Fleming figurájának bőrébe, George Lazenbynek és Timothy Daltonnak kevesebb jutott, annál nagyobb sikere volt viszont a szériába az 1990-es évek közepén új életet lehelő Pierce Brosnannek. Az utóbbi években Daniel Craig alakította a vásznon a brit hírszerzés, az MI6 manapság igencsak ridegnek ábrázolt hősét. A "Bond, James Bond" bemutatkozás legközelebb október végén hangzik el, akkor kerül a mozikba a Skyfall című epizód, ez lesz Craig harmadik Bond-alakítása.

Bond mellől sohasem hiányoztak a szép nők: Ursula Andress, Michelle Pfeiffer, Sophie Marceau, Halle Berry is megfordult az ügynök oldalán.

Sokak szemében már-már pedig szentségtörőnek tűnhet, de a 007-es a Skyfallban már nem vodka-martinit, hanem sört fog kortyolni. Nézd meg a film előzetesét:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: