2012-10-16 10:38:28• hírek • MTI

Christoph Waltz játssza Gorbacsovot

A Becstelen Brigantyk Oscar-díjas osztrák sztárja, Christoph Waltz kapta Gorbacsov volt szovjet vezető szerepét Mike Newell brit rendező készülő filmjében.

A Reykjavík című dráma annak a Mihail Gorbacsov és Ronald Reagan közötti híres 1986-os izlandi találkozónak a körülményeit idézi fel, amely a hidegháború végét jelentette - ismertette a The Hollywood Reporter hétfői online cikke.
Az már korábban ismertté vált, hogy az egykori amerikai elnököt, Reagant a kétszeres Oscar-díjas Michael Douglas alakítja a Kevin Hood forgatókönyvén alapuló filmben, amelynek forgatását 2013 márciusában kezdik. A felvételek Reykjavíkban és a Babelsberg Stúdióban zajlanak majd Potsdamban.

"Ez olyan pillanat volt a történelemben, amikor az alapvetően ellentétes nézeteket valló két vezető a világ jövőjét tartotta a kezében" - emelte ki Stewart Mackinnon, a film egyik produkciós cégének, a brit Headline Picturesnek az elnöke.
A produkcióban ugyancsak közreműködik Ridley Scott filmes vállalkozásán, a Scott Freen keresztül. A brit filmes megjegyezte: "nemcsak a sztori és a hihetetlen szereposztás" ragadta magával, hanem az is, hogy "olyan témát feszeget, amely mindannyiunk életét érinti - a nukleáris fegyverek befagyasztását és leszerelését".

Newell szerint Gorbacsov és Reagan "a maguk korának legjelentősebb politikusai és személyiségei voltak". A Harry Potter és a tűz serlege, valamint a Négy esküvő és egy temetés BAFTA-díjas rendezője elmondta: nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy filmjének főszerepeit két olyan nagyszerű színész alakítja, mint Waltz és Douglas.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: