2010-08-13 10:52:38• hírek • MTI/AP

Chelsea vagy ManU?

A hétvégén elkezdődik az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Premier League 2010/11-es idénye, amelyben várhatóan ismét a címvédő Chelsea és a 2009-es bajnok Manchester United harcol majd a bajnoki címért.

Az elmúlt idényben a londoni Kékek végül egy ponttal bizonyultak jobbnak a Vörös Ördögöknél, akiknek így nem sikerült a rekord, s lecsúsztak 19. bajnoki aranyérmükről.

A nyári átigazolási időszakban különösebben egyik gárda sem volt aktív, igaz, a Chelsea szerződtette az izraeli Youssi Benayount az FC Liverpooltól, aki így klubot cserélt Joe Cole-lal. Utóbbi mellett távozott a Kékektől a német Michael Ballack, a brazil Juliano Belletti és a portugál Deco és Ricardo Carvalho is. Maradtak viszont a 30-as éveik közelében, vagy azon túl járó meghatározó játékosok, akik Carlo Ancelotti vezetőedző szerint nagyon sok tapasztalattal rendelkeznek, ezért nincs szükség a gárda fiatalítására.

"Sokkal jobbak leszünk, mint az előző szezonban, mert mindannyian gazdagabbak lettünk az elmúlt év tapasztalataival - fogalmazott az első angliai idényében bajnoki címet szerzett olasz szakember. - Nem érzem, hogy öregedtem volna, viszont jobb edző lettem, mert nagyok sokat tudtam meg a helyi futballközegről."


Drogba és Anelka marad a Chelsea két fő gólfelelőse
Drogba és Anelka marad a Chelsea két fő gólfelelőse


 

Riválisával ellentétben Sir Alex Ferguson, a Manchester United trénere az ifjúságban bízik, ezért meg szeretné fiatalítani csapatát. Ennek következtében három ifjoncot is igazolt, akiért nem sajnálta pénzt: a 20 éves Cris Smallingért 8 millió eurót fizetett a Fulhamnek, a 22 esztendős mexikói Javier Hernandezért 10 milliót pengetett le a Guadalajarának, míg a 19 éves portugál Bebe is megért neki 8,8 milliót.

Az esélyeket illetően azonban a skót tréner kevésbé magabiztos, mint olasz kollégája: szerinte ugyanis még a tavalyinál is keményebb küzdelem várható az első négy, Bajnokok Ligája-indulást érő helyért.

"Az előző idényben sokat változott a Premier League - mondta a 68 éves skót mester. - Egészen más volt, mint a korábbi években, mert az első négy pozícióért küzdő együttesek folyamatosan pontokat hullajtottak. Ez azt jelenti, hogy az ellenfelek erősödtek, s a mostani szezonban is nagyon oda kell majd figyelnünk többek között az Aston Villára, az Evertonra, a Tottenhamre és a Manchester Cityre."


A ManU vissza akar térni a trónra
A ManU vissza akar térni a trónra


 

Utóbbi egyesület közel 90 millió fontot költött az új igazolásokra: érkezett például a spanyolokkal júliusban világbajnoki címet szerzett David Silva a Valenciától és az elefántcsontparti Yaya Touré a Barcelonától. A legutóbb csalódást keltő, hetedik helyen zárt FC Liverpool az új edzővel, Roy Hodgsonnal ismét az aranyéremért szeretne küzdeni, ahogyan az utoljára 2004-ben első Arsenal is.

A szombaton kezdődő első körben a Tottenham a Manchester Cityt fogadja, a Chelsea-hez pedig a West Bromwich látogat. A Liverpool és az Arsenal vasárnap a forduló rangadóján találkozik az Anfield Roadon, a Manchester United pedig hétfőn látja vendégül az élvonalba egy év szünet után visszajutott, Kádár Tamást is foglalkoztató Newcastle Unitedet. Gera Zoltán csapata, a Fulham szombaton a Bolton Wanderers vendégeként kezdi az idényt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: