2010-08-30 00:21:23• hírek • Balog Anita

Charlie koncertje zárta a PMN-t

A IX. PMN szervezői különösen figyeltek arra, hogy igazán minőségi zenével szórakoztassák a közönséget. Ez a rendezvény napjain végig megvalósult, a vasárnap esti Charlie koncert pedig méltó befejezése volt a Partiumi Magyar Napoknak.

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen vasárnap este egy másik kitűnő koncertet is meghallgathatott a közönség: Balássy Betty és Varga Feri koncertje kellemes csalódást okozott a kicsit szigorúbb zenekedvelőknek. A fiatalok kedvencei ugyanis távol állnak a mai sztároktól: igazán tudnak énekelni, és nem is akárhogyan. Nem csoda: Varga Feri 2006-ban Magyarország legjobb férfihangja lett a Megasztárban, Balássy Betty pedig dzsesszfesztiválok díjazottja, kitűnő énekesnő és tanár.

Koncertjükön a saját dalok mellett magyar és nemzetközi slágereket is előadtak és nem maradt ki a sorból a dal, ami igazán ismertté tette őket. Az Egy bolond százat csinál a hasonló című magyar filmnek volt a betétdala. A koncert folyamán végig kapcsolatban voltak a közönséggel, cédével ajándékozták meg a legjobban tapsolókat, úgyhogy igazán koncert-hangulatba hozták a közönséget.


Balássy Betty és Varga Feri a színpadon
Balássy Betty és Varga Feri a színpadon


A tömeg a koncertet követően átvonult a Vasile Lucaciu térre, ahol a felállított színpadon hamarosan meg is kezdődött a PMN zárókoncertje, melyre Charlie és bandája várta a közönséget. A fellépés pedig fantasztikusra sikerült: Charlie jellegzetes hangja betöltötte a teret, az őt kísérő banda pedig legalább annyi elismerést megérdemel, mint az énekes. Profi, zseniális zenészek kísérték Horváth Charliet. Elhangzottak az énekes legnagyobb slágerei, a New York, New York, az Az légy aki vagy, a Csak a zene van és még hosszasan sorolhatnánk a dalokat, amit a közönség együtt énekelt Charlieval. Nem is beszélve a Jég, dupla wiskyvel című dalról, amit a közönség gyakorlatilag Charlie helyett adott elő. A siker pedig nem maradt el: a közönség kétszer is visszatapsolta az előadókat.


Bulis hangulat Charlieval
Bulis hangulat Charlieval


Összegezve az idei Partiumi Magyar Napokat elmondhatjuk, hogy újra egy remek rendezvényen vehettek részt a szatmári magyarok, melyen kicsik és nagyobbak egyaránt megtalálták maguknak a szórakozási lehetőséget. Civil szervezetek mutathatták be, hogy mivel foglalkoznak, kézművesek és mesteremberek mutathatták be tudományukat a nagyérdeműnek. Megismerkedhettünk hagyományőrző csoportokkal, néptáncosokkal és népzenészekkel, magas színvonalú koncerteket hallgathattunk és most is kiderült: a politikusok, tisztségviselők nem csak a hivatalos helyeken, hanem egy sátorban is el tudnak beszélgetni a lakosokkal a város, megye, sőt az ország ügyeiről.

A szervezésért dicséret illeti az Identitas Alapítványt illetve a Szatmárnémeti RMDSZ-t, akik most igen magasra helyezték a képzeletbeli lécet. Bízzunk benne, hogy jövőre, a jubileumi, X. Partiumi Magyar Napokon még az idei műsort is sikerül felülmúlniuk.


A IX. Partiumi Magyar Napok zárókoncertje


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: