2011-12-07 19:03:13• hírek • Póti Orsolya

El a mocskos kezekkel az adóhivatalról!

A Szatmár Megyei Adó- és Pénzügyi Igazgatóság vezetője, Dan Maier november 7-én egy évértékelő sajtótájékoztató keretében beszámolt arról is, hogy a megyei adóhivatalt az elmúlt időben fenyegetések érték. A szakember nem részletezte, hogy pontosan kit, és kik fenyegettek meg.

Dan Maier szerint a megyei pénzügyi igazgatóság idén jó évet zárt, főként az adóbevétel-kiesések csökkentésének köszönhetően. Az elmúlt 11 hónap során összesen 790 millió lejt gyűjtött be az adóhivatal, azaz 101,02 százalékot teljesített. A törvénymódosítások az adózás területén is nagy változásokat vontak maguk után, ezért több alkalommal is felhívták a lakosok figyelmét az adóbevallásokkal kapcsolatos módosulásokra.

A megyei pénzügyi igazgatóság idén 78 esetben indított kivizsgálást, több mint 55 millió lej értékű adócsalás miatt. Ezzel kapcsolatban Maier elmondta, a feketegazdaságban érintettek újabb és újabb módszereket vetnek be az adóhatóság ellen: a pénzügyi igazgatóság vezetőségét nemrégiben meg is fenyegették!

A pénzügyi szakember nem fejtette ki, hogy milyen gazdasági szervezet fenyegette meg az igazgatóságot.

„Minden adófizetőnek segítünk abban, hogy tisztelje a törvényt. Ha egyesek azt gondolják, hogy bizonyos befolyásokra nem kell alávetniük magukat a törvényeknek, akkor tévednek" - mondta el Maier.

Maier ezúton is megköszöni mindazoknak a becsületes adófizetőknek a hozzáállását, akik nemtetszésüket fejezik ki a törvénysértő tettek iránt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: