2010-01-25 16:37:41• hírek • Szatmar.ro

Diatta megérkezett Szatmárra

A VSK bemutatta legújabb szerzeményét, a szenegáli válogatott kosarasát.

Bukaresti és jászvásári kitérő után megérkezett Szatmárnémetibe a VSK női kosárlabda-csapatának utolsó téli igazolása, a szenegáli válogatott Salimata Diatta. A 29 esztendős, 185 centiméter magas játékost Éles Péter menedzser, Fógel Lázsló elnök, Kereskényi Gábor, az igazgatótanács elnöke és Magyar Lóránd igazgatótanácsi tag jelenlétében mutatták be a sajtó képviselőjének.

Diatta némi bukaresti kitérő után már pénteken csatlakozott a kerethez és megtekintette a csapat két jászvásári meccsét, így újdonsült kollégáit már ismerheti, főleg, hogy Laura Dragoescuval és Elisabeth Pavellel Aradon, Cristina Ciocannal pedig Sepsiszentgyörgyön is szerepelt egy csapatban. A 85-szörös válogatott a fent említett gárdák mellett szerepelt még Kecskeméten és játszott Dakarban valamint Mozambikban is, a szenegáli válogatottal nyert már Afrika-bajnokságot, pályára lépett világbajnokságon és ott lehet a szeptemberi, csehországi vb.-n is.

Egy porcleválás okozta műtét miatt jelenleg még nem hadra fogható, de a Közép-Európa-kupa Final Fourján már bevethető lesz - amennyiben sikerül vízumot kapnia. Érdekesség, hogy franciául és angolul is remekül beszél, de nem okoz gondot a román sem és magyarul ért egy keveset. Diatta a 45-ös, Ciocan pedig a 12-es mezben lép pályára.

A csapattal kapcsolatos hír még, hogy ebben az idényben Dan Fleşeriu edző már nem számíthat Szmutku Kingára, aki edzés közben porcsérülést szenvedett, így meg kell majd műteni.


Diatta is megérkezett
Salimata Diatta megérkezett Szatmárra, nyárig a VSK-t erősíti


Ami a VSK férfi kézilabda-csapatát illeti, a Palkó János és Nicolae Istrate vezette gárda egy negyedik hellyel tért vissza az Egerben és Mezőkövesden megrendezett nemzetközi felkészülési tornáról. A szatmáriak előbb 29-27 arányban legyőzték Tatát, majd 32-29-re Mezőkövesdet, végül pedig 27-24-re kikapta Debrecenből. Ez azt jelentette, hogy a csoport második helyén végeztek és a kisdöntőben folytathatták, ahol 28-26-ra kikaptak Gyöngyöstől.

Csoportmeccsek: Szatmárnémeti-Tata 29-27
Gólszerzők: Szavics 8, Birtalan 4, Surducan 4, Savlovschi 3, Oláh 3, Burszacs 3, Nagy 1, Varga 1, Ciornohuz 1, Mateş 1, Ardelean 1, Kolep 1.
Szatmárnémeti-Mezőkövesd 32-29

Gólszerzők: Szavics 8, Savlovschi 6, Oláh 6, Surducan 5, Nagy 3, Varga 3, Birtalan 1, Ardelean 1.
Debrecen-Szatmárnémeti 27-24

Gólszerzők: Birtalan 7, Burszacs 5, Szavics 2, Oláh 2, Varga 2, Ciornohuz 2, Savlovschi 1, Nagy 1, Surducan 1, Mateş 1.
A 3. helyért:
Gyöngyös-Szatmárnémeti 28-26
Gólszerzők: Birtalan 9, Oláh 4, Savlovschi 3, Nagy 3, Surducan 3, Szavics 2, Mateş 1, Kolep 1.
A torna végeredménye:
1. Debrecen, 2. Csurgó, 3. Gyöngyös, 4. Szatmárnémeti, 5. Tata, 6. Kassa, 7. Mezőkövesd, 8. Orosháza.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: