2016-10-01 15:43:04• hírek • MTI

Céline Dion új, francia nyelvű lemezt készített

Encore un soir (Még egy éjszaka) címmel francia nyelvű albummal jelentkezett Céline Dion. A kanadai sztár legutóbb 2012-ben adott ki francia anyagot (Sans attendre).

A lemez címadó dalát a Grammy-díjas zeneszerző, Jean-Jacques Goldman írta, Luc Leroy-val és Yann Macéval közösen. Dion és Goldman tizenkét év után dolgozott ismét együtt. A már májusban közzétett Encore un soirt az énekesnő januárban elhunyt férjének szentelte - szerepel a lemezt kiadó Sony Music magyarországi forgalmazója, a Hear Hungary Music MTI-hez eljuttatott közleményében.

Goldmanon kívül a díva számos más szerzőt vont be a lemez elkészítésébe. A szövegtémák között kifejezetten felemelőek, az élet szeretetét, a pozitív hozzáállást hirdetők szerepelnek, holott Dion az év elején nemcsak férjét, hanem a szintén rákban elhunyt egyik bátyját is elveszítette. Az album záró darabját, az Á la plus haute branche (A legmagasabb ágra) címűt Daniel Picard szerezte, őt a Céline Dion honlapján közzétett tehetségkutató pályázat négyezer jelentkezője közül választotta ki az énekesnő.

Céline Dion nyári turnéján Belgiumban két, Párizsban kilenc teltházas koncertet adott, a montréali Bell Centerben tíz, Québec városában öt alkalommal lépett fel hatalmas sikerrel.

Több mint 220 millió eladott lemezével Céline Dion a világ egyik legsikeresebb popénekesnője. Legnagyobb slágereinek egyike a Titanic filmzenéje, a My Heart Will Go On című dal. 1988-ban - svájci színekben - megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: