2018-09-13 08:58:57• hírek • Bede Emőke

Célegyenesben a lunaforrási sípálya kialakítása

Az elmúlt év során többször is beszámoltunk a Lunaforrásnál (Luna Ses) zajló munkálatokról, melyek által egyre határozottabb körvonalat öltött a sípálya. Nos, a folyamat lassan a végéhez közeledik, a gépek immár az utolsó szakasz befejezésén dolgoznak.

A munkagépek alig egy hónappal ezelőtt hódították meg a Kisköves csúcsát, s a kiépítés azóta is gőzerővel zajlik. A megyei tanács által frissen közzétett jelentés szerint a munkagépek a 2100 méter hosszú pálya utolsó szakaszának kialakításán dolgoznak, a kivitelezés tervezett befejezési ideje október vége. Az utolsó fázisban nem csak a pálya legfelső szakaszát kell kialakítani, hanem ezzel egy időben a műhő-rendszerről is gondoskodni kell. A megyei tanács képviselői a szerdai terepszemle során találkoztak annak az avasfelsőfalusi cégnek a képviselőjével, mely a vízhálózat és a műhavat biztosító rendszer kiépítéséért felelős.. Mivel a tervezési folyamat során becsúszott néhány nap késedelem, ezért a Presconstruct Oaș SRL képviselője felvetette annak lehetőségét, hogy hamarabb kezdenek hozzá a műhő-rendszer kiépítéséhez ezzel behozva a lemaradást. Ha minden az ütemtervek szerint alakul, akár már ezen a télen beindulhat az élet a lunaforrási sípályán.



Az eddig munkálatoknak köszönhetően kiépült a sípálya felé vezető út, biztosították az áramszolgáltatást, megépítésre került a felvonó és a hozzá tartozó két állomás is. A folyamatban aktívan részt vett a Szatmár Megyei Hegyimentő Közszolgálat is, mely amellett, hogy végig felügyelte a munkálatokat, nagy szerepet vállalt a terep biztonságossá tételében védőhálók és figyelmeztető táblák felszerelése által. A hegyimentők feladata azonban nem merül ki ennyiben, hiszen a későbbiekben a téli sportok szerelmeseinek biztonságát is ők fogják óvni.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: