2008-11-24 10:36:56• hírek • Czinzel László

Célegyenesben a jelöltek

Négy napig kampányolhatnak még az RMDSZ jelöltjei: a kampány utolsó, „csonka hetében" természetesen az eddiginél intenzívebb lesz a mozgósítás.

Célegyenesbe kerültek az érdekvédelmi szervezet jelöltjei: pár napjuk van már csak arra, hogy a vasárnapi választások előtt minél többekben tudatosítsák, hogy létfontosságú az RMDSZ jelenléte a következő négy év parlamentjében, kormányában. A 2-es számú válaszói körzet szenátorjelöltjét és az 5-ös  számú körzet képviselőjelöltjét arról kérdeztük: milyen kampánystratégiát dolgoztak ki az utolsó néhány napra.

Günthner Tibor szenátorjelölt: - Úgy tűnik kedden, részt veszünk a marosvásárhelyi országos kampányzárón. Tovább folytatódnak a kulturális kampányelőadások: szerdán Gencsen a Vidám percekkel, csütörtökön Nagykárolyban Gergely Róberttel kampányolunk, pénteken Tasnádon lesz előadás, és részt veszek a Szatmári Magyar Hírlap által szervezett szatmárnémeti Operettgálán is.

Úgy érzem, a kampány eltelt része igen eredményes   volt, hiszen a megye magyarsága megértette, mennyire fontos részt venni a november harmincadikai választáson. Úgy gondolom, felfogták az emberek, mennyire fontos a parlamenti jelenlét az RMDSZ számára: azért, hogy továbbra is legyenek magyar iskoláink, szabadon használhassuk anyanyelvünket,   támogatni tudjuk egyházainkat, a magyar kultúrát. Természetesen keményebben kell kampányolni az utolsó napokban: úgy terveztem, ismét végigjárom a körzetembe tartozó községeket, szervezési kérdésekről egyeztetek a községi RMDSZ-választmányokkal, tévés- és rádiós szerepléseim lesznek, és több helyen „házról-házra"-kampányt is folytatunk majd.

Erdei D. István, parlamenti képviselőjelölt: - Az utolsó héten már csak a szavazás technikájáról szeretném tájékoztatni az embereket, hiszen az az érzésem,   a választók tudatában vannak, milyen fontossággal bír, hogy éljenek alkotmányos jogukkal, és, hogy az RMDSZ jelöltjeit támogassák november harmincadikán. Az utolsó napokban elsősorban Szatmárnémetire szeretném összpontosítani kampányomat, mert a vidéken megtartott   kampányrendezvények, illetve az önkéntesek segítségével kiosztásra kerülő levelek meghozták-meghozzák a várt eredményt. Hogy mennyivel másabb városon kampányolni, mint vidéken?

Természetesen sokkal nehezebb megszólítani az embereket, hiszen más az életterük, más a milliő, ahol dolgoznak, és megszűnőben vannak a valamikori jószomszédi-baráti kapcsolatok. Vidéken például, ha bekopogtunk valahová, rövid időn belül körénk gyűltek a környéken élők is, de egy tízemeletes tömbházban ezt nem lehet elképzelni. Óriási szerepe lesz az önkénteseknek, akiknek előre is köszönöm a segítséget: rajtuk kívül a városi tanácsosoknak és RMDSZ-tisztségviselőknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: