2009-12-30 14:39:43• hírek • Parajdi Andrea

Célegyenesbe érhet a körgyűrű

Rövid évértékelővel egybekötött újévi koccintásra hívta össze a Szatmár megyei RMDSZ a helyi sajtó képviselőit. Csehi Árpád tanácselnök sikeresnek tartja a szövetség 2009-ben kifejtett helyi és kormányszintű tevékenységét. Célok jövőre is vannak: Szatmárnémeti körgyűrűjét immár jó lenne kilobbizni.

Fordulatokkal teli évet tudhat maga mögött az RMDSZ szervezete, hiszen míg az év elején ellenzéki pártként volt jelen a román parlamentben, addig mostanra már koalíciós megegyezéssel a kormányban kapott helyet. Csehi Árpád, a Szatmár Megyei RMDSZ és a Szatmár Megyei Tanács elnöke a szerda délben tartott sajtóértekezleten -ahol a helyi RMDSZ tagjai szép számmal voltak jelen- elmondta: a szervezetnek nehezebb dolga volt ellenzéki székből figyelni az eseményeket, ám a drasztikus igazgatóleváltások után is úgy véli, abban az időszakban is sikerült méltón helyt állni.

Csehi szerint az idei évben ugyancsak eredményes volt az Európai Parlamenti választások kapcsán létrejött Magyar Összefogás is, ahol az EMNT és az RMDSZ a magyarság érdekeit szem előtt tartva közös listát készített a lehetséges EU-képviselőjelöltekről. Így sikerült elérni azt, hogy az erdélyi magyaroknak továbbra is három képviselője foglaljon helyet az unió parlamentjében.

A helyi RMDSZ eredményei mellett a Szatmár Megyei Tanács idei tevékenységét is értékelték valamint szó esett a jövő évi tervekről is. Csehi szerint nagy feladat lesz a megyei hulladékgazdálkodási projekt megvalósítása, amelyet jövőre kötelezően pontra kell tenni, illetve terveik közt szerepel, hogy 2010-ben Szatmárnémeti körgyűrűjének megépítésére is kilobbizzák a szükséges összegeket.

A maguk sorában a helyi újságírók részéről joggal merült fel az a kérdés, hogy az új kormánykoalíció hatása ugyanaz lesz-e, mint amit kiváltott a PSD és a PD-L összefogása: vagyis, hogy mennie kellett minden ellenzéki párti intézményvezetőnek. Csehi elmondta, senki ne gondoljon mértéktelen leváltásokra, egyszerűen csak lesz néhány olyan magyar szakember, aki visszakapja a korábban tőle megvont vezetői pozícióját. Újságírói kérdésre, mely szerint az új kormánykoalíció miatt leváltják-e a Szatmár megyei Tanács alelnöki székéből az ellenzéki színekben helyet foglaló Mircea Govort, illetve Adrian Stefet, Csehi elmondta, ilyen egyezkedések eddig nem jöttek szóba, és amúgy is érdemtelenek lennének. „Azt gondolom, Szatmár megyében kiegyensúlyozott az egyes pártok vezetői tisztséget betöltő szerepük, ki-ki büszkélkedhet egy-egy irányítói poszttal, amely vélhetően a jövőben is megmarad majd" - mondta a tanácselnök, aki nem lát abban semmilyen logikát, hogy csupán pártpolitikai érdekek miatt félévenként leváltsák a különböző intézmények vezetőit.

A rövid évelemzés és a jövő évi tervismertetés után többek között Ilyés Gyula polgármester, Kereskényi Gábor alpolgármester, Erdei D.István és Varga Attila parlamenti képviselők, Günthner Tibor szenátor, Fógel László városi tanácsos, Draveczky Károly megyei tanácsos, Gaman Mihály Pusztadaróc polgármestere és Kovács Jenő Nagykároly polgármestere közösen koccintottak egy újabb sikerekkel teli eredményes esztendőre.


Rövid évértékelővel egybekötött újévi koccintásra hívta össze a Szatmár megyei RMDSZ a helyi sajtó képviselőit.

Rövid évértékelővel egybekötött újévi koccintásra hívta össze a Szatmár megyei RMDSZ a helyi sajtó képviselőit.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: