2011-05-30 18:26:39• hírek • Kocsis Zoltán

Célegyenesbe érhet a bélteki fürdő ügye

Rendes havi ülését tartotta hétfő délután a Szatmár Megyei Tanács, melynek során összesen 16 pontot vitattak meg az illetékesek. A tanácsosok valamennyi javaslat esetében konszenzusra jutottak és egyhangúlag elfogadták az összeset.

Ezek közül talán a legfontosabb a krasznabélteki fürdő kiépítésében tett újabb lépés: a tanácsosok áldásukat adták ugyanis a Megyei Tanács és a Krasznabéltek község közötti együttműködésre. Csehi Árpád tanácselnök a sajtónak elmondta, a műszaki dokumentáció már elkészült és reményei szerint még júniusban meg lehet tartani a licitet is. Ha minden a terveknek megfelelően halad, akkor jövő tavasszal üzembe lehetne helyezni a fürdőt. Ezzel együtt készülőben van egy zónarendezési terv is és ez szabná meg a következőkben a további fejlesztéseket, bővítéseket.

Döntés született továbbá arról is, hogy idén is folytatódik a repülőtér felújítása: miután a tavaly elkészült egy új bekötőút valamint modernizálták a világítórendszert, idén a melléképületek és a tetőszerkezet rehabilitálására kerül majd sor.

A tanács arról is döntött, hogy megvizsgálja annak lehetőségét, érdemes-e Tasnád közelében egy szemétbegyűjtő telepet létesíteni. Szintén Tasnáddal kapcsolatos, hogy a Megyei Tanács eladná a tulajdonát képező, Nicolae Balcescu utcán található orvosi rendelőt.



Tovább fejlesztik a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének a felszereltségét is, lévén annak autóparkja két habbal oltó tűzoltóautóval bővül majd.

Ciprian Ardelean PSD-és tanácsos felvetésére Csehi megígérte, megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a határátkelőnél lefoglalt gyümölcsök, zöldségek miként juthatnának el a megye szociális intézményeibe: kórházakba, a Gyermekvédelmi Igazgatósághoz.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: