2008-12-10 16:46:00• hírek • Szatmár.ro

Célba értek az ajándékok

Karácsony közeledtével az emberek nagylelkűbbek, figyelmesebbek és ez a tény különösen akkor kerül előtérbe, ha gyermekekről van szó.

A "Volksschule Winhöring" németországi iskola diákjai Szatmár megyei gyerekek részére készítenek 2004 óta, minden évben Karácsonyra ajándékokat.

 

A Hans Lindner Alapítvány, az akció romániai társrendezője azzal járult hozzá az akció sikeréhez, hogy megszervezte az ajándékok elszállítását Németországból, felkutatta és elvitte a csomagokat a célközösséghez, oda, ahol a valóban rászoruló családok gyerekei vannak.

Ebben az évben 208 darab, 6-10 éves gyerekek által készített ajándék jutott el azonos korú társaikhoz Magyarcsaholy és Pele falvak iskoláiba, óvodáiba. Minden egyes szépen díszített ajándék kedves, egyszerű dolgokat tartalmazott, mely a Karácsony meghittségét hivatott elvinni a gyermeknek. Az ajándékok nagy meglepetést szereztek a gyerekeknek, szemmel láthatóan ujjongtak a színes csomagok láttán, és alig várták, hogy felbonthassák. Mert ki számított rá, hogy a „Mikulás", vagy valaki valahol a világ másik végén, éppen egy másik gyerek választotta őket ki?

A winhöringi iskola tanulói és a Hans Lindner Alapítvány munkatársai remélik, hogy az ajándékok túlmutatnak magán az édességeken és játékokon, sokkal inkább szeretetről, határtalan örömszerzésről szólnak, aminek lehet, hogy egyszer barátság lesz a vége.

Átvették a németországi gyerekek által készített ajándékokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: