2009-03-18 15:10:01• hírek • Parajdi Andrea

Cél az iskolai hálózat fejlesztése

Második alkalommal vett részt a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Közép-Európai Iskolák Akadémiája (ACES) címmel meghirdetett pályázaton, amelyben egy magyarországi és egy ausztriai középiskolával dolgoztak együtt.

Az osztrák Erste Alapítvány és a Bécsi Interkulturális Központ, a közép-európai iskolai hálózatok létrehozásának céljából immár másodjára hirdettek pályázatot. A programban a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium mindkét évben részt vett, míg tavaly egy szerb és egy szlovén iskolával, addig idén egy magyarországi és egy osztrák tanintézménnyel dolgoztak együtt.

A diákok 2008 szeptember és 2009 márciusa között valósíthatták meg közös projektjüket, amelynek hangsúlyoznia kellett a kulturális sokszínűséget. Munkájukat múlt héten március 13-15 között Szatmárnémetiben fejezték be - tájékoztatott Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium magyar-angol szakos tanárnője.

Decemberben Bécsben szervezett találkozót a három együttműködő tanintézmény, akkor a Lauder Chabad Zsidó Alapítványi Iskola volt a vendéglátó. Március elején a Budapesti Ipar-, és Képzőművészeti Szakiskola fogadta partnereit, míg március közepén Szatmárnémetiben találkoztak a diákok.

-A magyarországi iskolával nagyon jó volt az együttműködés, ám az osztrák intézmény nem tudta teljesen kivenni a részét a projekt lebonyolításából. Szigorú vallási nézeteik miatt, nem minden esetben tudtunk eleget tenni a kéréseiknek, ezért ők nem is jöttek el a múlt heti találkozóra - mondja Pataki Enikő tanárnő, aki azt megjegyezte, hogy a kisebb problémák ellenére egy nagyszerű tapasztalatszerzési lehetőség volt a projektben való részvétel a diákok számára.

A Budapesti Ipar-, és Képzőművészeti Szakiskola és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanárkara a sikeres együttműködés eredményeként, a jövőben is ápolni kívánja a két intézmény közti kapcsolatot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: