2010-08-16 17:01:27• hírek • Szatmar.ro

Gyenes negyedszer bajnok

A szatmári motorost Vama Vechénél sem tudták megállítani.

Egy futammal az országos endurocross bajnokság vége előtt eldőlt, hogy Gyenes Emánueltől már nem lehet elvenni az aranyérmet: a szatmári menő Vama Vechében is a legjobbnak bizonyult, így a Vectra Racing Team versenyzője már behozhatatlan előnyre tett szert a pontversenyben.

„A végére nagyon megizzadtam a sikerért, mert bár a pálya nem volt nehéz, de szörnyű meleg volt, és ez mindenkit megviselt, mikor alkalom adódott rá, a szervezők vízzel locsolták a motorosokat. A hőség miatt az eredetileg 2 órás versenyt le is rövidítették 1 óra 20 percre. Afrikában is meleg van, de ott száraz a levegő, és nem viseli meg annyira a szervezetet. Azt hiszem megérdemeltem az újabb bajnoki címet, mivel sokat dolgoztam érte. Az eddigi futamok is nagyon szét voltak szórva az ország különböző részeire, volt mit menni az egyes versenyhelyszínekre" - értékelt Gyenes.

Az újabb győzelem mellesleg azt is jelenti, hogy Maninak már ki sem állnia az utolsó, predeali futamon, ami kapóra is jött neki, mivel így jobban fel tud készülni az október 2.-án esedékes egyiptomi világbajnoki futamra.

A Vama Veche-i győzelemmel azonban még nem ért véget Gyenes belföldi szezonja, mivel az enduro bajnokságban is érdekelt. Ennek első futamát Zernyesten megnyerte, a következőre a hét végén Gyergyószárhegyen kerül sor. Ezen versenysorozat mellesleg négy etapból áll.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: