2008-08-03 13:51:40• hírek • Czinzel László

Együttműködési keretegyezmény

Egyezményt írt alá Csehi Árpád megyei tanácselnök és Ovidiu Silaghi miniszter.

Együttműködési keretegyezményt írt alá ma délelőtt Szatmárnémetiben, a Szatmár Megyei Közigazgatási Palota kis tanácstermében a Szatmár Megyei Tanács nevében Csehi Árpád Szabolcs elnök és a Kis és Közép Vállalkozások, Kereskedelem, Turizmus és Szabadfoglalkozások Minisztériuma nevében Ovidiu Ioan Silaghi.

A keretegyezmény aláírásánál az aláírók mellett jelen volt Ratileanu Nicolae, a strukturális alapok lehívásában illetékes államtanácsos, Radu Bud, Szatmár megye prefektusa, Valentin Macec és Adrian Stef megyei alelnökök és több megyei tanácsos is. A keretegyezmény célja, hogy a szaktárca és a megyei önkormányzat összefogása révén olyan keretet teremtsenek a megyei turizmus népszerűsítését célzó projekteknek, amely révén hasznos együttműködéssel fellendíthető ez az ágazat.

Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, a keretegyezmény aláírása kapcsán elmondta, hogy a nem is olyan régen lezárult helyhatósági választási kampány során szinte kivétel nélkül minden, a megyei tanácselnöki tisztségért induló jelölt a prioritások között említette a megyei turizmus felvirágoztatását. „Másfél hónappal az új tanács munkájának megkezdése után már konkrét lépések is születtek ennek a célnak az elérése érdekében. A turizmusért felelős szaktárcával kötött keretegyezmény aláírása egyike ezeknek. Ezáltal a megye számára megnyíló, turizmusfejlesztési és a megye főbb turisztikai látványosságainak népszerűsítését célzó lehetőségek tárháza rendkívül gazdaggá vált. Ahhoz azonban, hogy ezeket hasznosan ki tudjuk használni, komoly munkába kell kezdenie mind a megyei, mind pedig a helyi önkormányzatoknak, együtt az illetékes szaktárcával."

Ovidiu Ioan Silaghi, Kis és Közép Vállalkozások, Kereskedelem, Turizmus és Szabadfoglalkozások Minisztériumának vezetője elmondta, hogy a szaktárca az első ilyen keretegyezményt a Szatmár Megyei Tanáccsal írta alá. Az, hogy a megyei vezetők úgy gondolták, fontos az együttműködési lehetőségek megteremtésének siettetése, jele annak, hogy a megyében felismerték a pályázási lehetőségek egyik legegyszerűbb elvét. Azaz, aki először jelentkezik valóban életképes és az általa képviselt közösségnek hasznot hozó projektekkel, nagyobb eséllyel várhat finanszírozást is.

egyezmeny_oldalba
szatmar.ro 

 

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: