2008-09-24 15:16:31• hírek • Parajdi Andrea

Cél a korrupció megelőzése

Helyi közintézmények igazgatóinak tartott tájékoztatott Alexandru Cumpanasu, az újonnan létrehozott Országos Integritási Ügynökség vezetője.

A tavalyi év végén alakult központ a korrupció országos szintű megelőzését tűzte ki célul. Az elmúlt hónapokban 31 megyében tartottak nyílt megbeszéléseket. Alexandru Cumpanasu igazgató először tartott Szatmárnémetiben gyűlést, hogy a témában a helyi közintézmények vezetőinek véleményét is kikérje.

Bár köztudott, hogy Romániában is nagy a korrupció mértéke, országunk mégsem tartozik a legkorruptabb államok közé. Szatmár megyei szinten nehéz lenne meghatározni, hogy mennyire jelentősek a megvesztegetési esetek, ám itt is vannak, olyan területek, ahol leginkább fellelhetők a korrupció jelei.

 

A gyűlésen jelenlévők többsége egyetértett azzal a problémával, hogy a médiumok hatására rendkívül ellenségessé válik a közhangulat. A lakosság akkor is korruptnak tartja a helyi vezetőséget, ha konkrét tényekkel nem tudja alátámasztani negatív véleményét.

Az egyik legfontosabb, hogy az állampolgárokban lévő bizonytalanságot kell megszüntetni, amely főként a nyílt és pontos tájékoztatással érhető el. Ilyés Gyula polgármester úgy véli, arról tud nagyon keveset a lakosság, hogy a helyi közigazgatási intézmények tevékenységeit - éppen a korrupció kiszűrése érdekében - kőkeményen ellenőrzik különböző bukaresti szervek.

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: