2008-11-06 16:07:45• hírek • Parajdi Andrea

Üzletemberek konferenciája

Sikeresen zárult a „Technológiai, Innovációs és Üzleti Központ Szatmárnémetiben" elnevezésű PHARE CBC projekt, amelyet a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal 2006 decemberében kezdett el. A projekt zárásaként, s a további pályázási lehetőségek áttekintése érdekében üzleti konferenciát szerveztek.

November 6-án, a Városi tanács üléstermében megtartott konferencián több mint húsz magyarországi cég képviselője, illetve körülbelül harminc romániai vállalat munkatársa vett részt. Ezen kívül Csabai Lászlóné, Nyíregyháza polgármestere, valamint Szilágyi Mátyás, Magyarország kolozsvári főkonzulja is tiszteletét tette.

A konferencián ismertették a projekt sikeres megvalósításait, s beszámoltak arról, hogy már elkészült a Technológiai, Innovációs és Üzleti Központ megvalósíthatósági, és műszaki dokumentációja. Mint kiderült, a 13 számú Általános Iskola épületét fogják felújítani és egy olyan központhelységé kialakítani, amely a gazdaságos energiafelhasználás terén tevékenykedő cégeknek nyújt segítséget.

Az üzleti konferencia témája egyébként a hatékony energiafelhasználás kérdésköreit járta körbe, érintve a hőszigeteléssel elérhető gazdaságosabb energiafogyasztást, illetve a föld-, és szélenergia hasznosításának előnyeit.

A konferencia résztvevői a délutáni órákban kilátogattak az Ipari parkba, illetve a Kakszentmártoni Vízműhöz.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: