2009-12-11 16:35:16• hírek • MTI

Ceausescu utolsó órái színdarabként

Nicolae Ceausescunak, Románia egykori teljhatalmú diktátorának és feleségének ellentmondásos tárgyalását és kivégzését mutatja be egy új színdarab, amelyet Bukarestben játszanak.

A Ceausescu utolsó órái című darabot az International Institute of Political Murder (IIPM) nevű német-román-svájci projekt jegyzi - közölte a bukaresti Odeon Színház, amely csütörtökön mutatta be a darabot.

A színművet Milo Rau, az IIPM egyik alapítója írta, a szerepeket román színészek játsszák. A darab "aprólékosan rekonstruálja az eseményeket és azok környezetét", vagyis a Románia déli részén, katonai barakkokban tartott tárgyalást.
A bukaresti közönségi a csütörtöki előadás után még egy alkalommal, pénteken láthatja a művet, amelyet aztán december 18. és 21. között Berlinben mutatnak be. Bernben és Zürichben januárban, a szintén svájci Luzernben februárban játsszák a darabot.

A 2007-ben létrehozott IIPM projekt célja, hogy a művészet eszközeivel rekonstruáljon történelmi eseményeket.
Nicolae és Elena Ceausescut rövid tárgyalás után 1989 karácsonyán végezték ki. A diktátorral és feleségével sortűz végzett, az eljárás azonban sokakban visszatetszést keltett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: