2009-01-06 12:59:17• hírek • Szatmar.ro

Huszonegyedik a román Liga1

Az IFFHS nemzetközi szervezet szerint a perui bajnokság jobb, mint a román.

A labdarúgás történelmével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS, ismét összeállította az előző év legjobb nemzeti bajnokságainak a rangsorát. A pontvadászatok sorrendjénél figyelembe vették a klubcsapatok hazai (bajnokság, kupa) porondon és nemzetközi kupákban elért eredményeit.

 

Az IFFHS szerint a román Liga1 a 21. helyet foglalja el a világon, megelőzve például Csehországot, Svájcot vagy Egyiptomot, de Chile és Peru mögé szorulva. A magyar NB1, a várakozásoknak megfelelően, sokkal lentebb található, az 54. helyen. A magyar pontvadászatnál erősebbnek ítélik az ír, az észt, a libanoni vagy a zimbabwei bajnokságot, míg Marokkó vagy az Egyesült Államok Magyarország mögött található.

Ami a ranglista elejét illeti, az angol Premier League továbbra is tartja vezető pozícióját, ám már nem a spanyol Primera Division, hanem az olasz Serie A a második. Némi meglepetésre Argentína a harmadik, Brazília az ötödik helyen található, megelőzve a már említett spanyol, illetve a német pontvadászatot.

Top 10:
1.Anglia
2.Olaszoraszág
3.Argentína
4.Spanyolország
5.Brazília
6.Németország
7.Franciaország
8.Mexikó.
9. Portugália
10.Ukrajna

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: