2010-01-12 16:21:11• hírek • Szatmar.ro

Casillas, Guardiola és del Bosque a legjobbak

Az IFFHS nemzetközi szervezet összeállította a 2009-es év legjobbjait.

A labdarúgás történelmével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS összeállította a sportág „körül tevékenykedők" ranglistáját, amelyet a 2009-es évben nyújtott teljesítményekre alapozott.

Ennek megfelelően a svájci Massimo Busaccát választották az év legjobb bírójának. A sípmester, akinek a tavaly a Bajnokok Ligája döntőjét is vezette, az egy évvel korábbi győztest, olasz Roberto Rosettit és az angol Howard Webbet előzte meg. A 30 legjobb játékvezető között mellesleg egyetlen román vagy magyar sípmester sem szerepelt.

Ami a klubedzőket illeti, nem meglepetés, hogy a Barcelonával minden létező trófeát begyűjtő Pep Guardiola végzett az élen, megelőzve a Manchester Unitedet irányító Sir Alex Fergusont és az Inter portugál mesterét, Jose Mourinhót.

A szövetségi kapitányok tekintetében talán kissé meglepő, hogy a spanyol Vicente del Bosque végzett az élen, hisz a spanyol válogatott nem csinált semmi különöset az évben, csak folytatta 100%-os teljesítményét a világbajnoki selejtezőkön. Ugyanakkor a nyári Konföderációs kupán csak harmadik lett, akárcsak az ott diadalmaskodó Brazília kapitánya, Carlos Dunga a szavazáson. „Kettejük közé" Anglia olasz szövetségi kapitánya, Fabio Capello férkőzött be a második helyre.

A kapusok között Iker Casillas megtartotta pozícióját, a Real Madrid Európa-bajnoka ezúttal is az élen végzett, megelőzve a Juventus világbajnokát, Gianluigi Buffont és az Inter brazil hálóőrét, Julio Cesart.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: