2010-09-13 13:29:06• hírek • Kocsis Zoltán

Cartu a CFR élén

Sorin Cartu
Sorin Cartu

Mandorlininek megköszönték az eddigi munkát, edzőcsere Temesváron is.

Amit sokan már hetek óta csak idő kérdésének tartottak, az a Rapid elleni vereség után biztossá vált: a Kolozsvári CFR menesztette vezetőedzőjét, Andrea Mandorlini. A hétfő délutáni sajtótájékoztatón aztán be is mutatták utódját, aki nem más, mint Sorin Cartu.

Az olasz szakember a tavalyi szezon közepén vette át a vasutasokat, akikkel megnyerte a bajnokságot, a Román Kupát és a Szuperkupát is. Ennek ellenére a rendkívül óvatos játék miatt sokan kritizálták, az idén pedig már a győzelmek is elmaradtak: az eddig hét fordulóban a csapat három vereséget is begyűjtött már.

„Köszönöm Mandorlininek és stábjának (Roberto Bordin, Enrico Nicolini, Ermes Morini és Mauro Marini, szerk.), amit a CFR-ért tettek! Mindent megnyertek, amit csak lehetett, így lehet, hogy igazságtalanság, ami velük történik, de változtatni kell valamin, hisz jelenleg közelebb vagyunk a kieséshez, mint az élmezőnyhöz. Sorin Cartu egy remek szakember, akinek az eredményei önmagukért beszélnek. Hátrányunk hat pont a listavezetővel szemben, ami ledolgozható. Nagyon bízom az új edzőnkben, akinek nyárig szól a szerződése" mondta a sajtótájékoztatón Iuliu Muresan, a klub elnöke.


Mandorlini és stábja fotó: cfr1907.ro
Mandorlini és stábja fotó: cfr1907.ro


Sorin Cartu 1955-ben született, játékosként tagja volt a legendás Craiova csapatának. Hosszú edzői pályafutása során edzette a Craiovai Universitateát, az Electroputerét valamint az Extensivet, továbbá ült a Rapid, a Galac, az Arges, a Temesvár, a National, a Mioveni, a Pandurii valamint a görög Veria kispadján, 1993-95 között pedig az U21-es román válogatott szövetségi kapitánya volt.

Edzőként 1992-ben bajnoki címet és kupát nyert a Craiovával, amely jó ideig utolsó vidéki csapatként tudta felmutatni ezt a bravúrt... egészen 2008-ig, amikor a CFR is besöpörte mindkét címet.

A kolozsvári vezetőség döntése kissé bizarr, ugyanis Cartu az utóbbi évtizedben csak kiscsapatoknál dolgozott, ráadásul az egyik legdefenzívebb román edzőnek tartják, márpedig pont ez az, amit Mandorlininek oly sokszor a szemére vetettek...

Meglepetésre edzőváltás történt Kolozsvár mellett Temesváron is: Vladimir Petrovics helyét (saját bevallása szerint a szerb szövetséggel tárgyal) Cosmin Contra vette át. A korábbi válogatott védőt az év végéig játékosként is szerződés köti a lilákhoz, így elképzelhető, hogy játékos-edzőként szolgálja majd a Béga parti alakulatot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: